La carretera rural que connecta la GI-402 -a pocs quilòmetres de Gombrèn- amb Castellar de n’Hug i l’estació d’esquí de la Molina presenta un aspecte millorat a partir d’aquesta setmana després de les últimes obres que s’hi han portat a terme. Es tracta d’una via rural que compta amb un important trànsit de vehicles durant una part important de l’any, especialment a l’hivern i a la tardor per raons diferents.

L’alcalde de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà, ha assenyalat a Regió7 que a l’hivern es converteix en una via d’accés a la Molina a través del Coll de la Creueta pels esquiadors de municipis de la zona. En altres estacions, com ara a la tardor, també és força freqüentada pels boletaires. A més, pels mateixos veïns de Castellar de n’Hug és la forma més curta d’accedir al Ripollès i a les comarques gironines.

En relació a les actuacions, Juncà ha explica que s’han reasfaltat cinc quilòmetres en els quals el ferm estava en «molt mal estat», i també s’ha pavimentat amb formigó un tram de poc més d’un quilòmetre de la cuneta. L’actuació s’ha finançat a través del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, que ha sufragat uns 185.000 euros, mentre que el consistori berguedà n’ha aportat uns 6.000. Les obres les ha portat a terme l’empresa Pasquina S.A.

D’altra banda, s’ha arranjat el camí de Cal Ros -que es troba just abans d’arribar a Castellar de n’Hug per aquesta mateixa carretera- i s’han asfaltat tots els carrers del barri . També s’ha renovat l’enllumenat públic millorant l’eficiència energètica amb la substitució de 30 punts d’il·luminació exterior amb tecnologia led. Aquesta obra està finançada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024, amb un pressupost de 77.000 euros.