Josep Castells Farré (Vilamolat de Mur, 1961) és el nou delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. L'Executiu ha donat llum verda aquest dilluns al nomenament del nou representant territorial, que substituirà Ricard Pérez després del trencament de Junts i ERC al Govern català.

El nou delegat va graduar-se a la universitat Camilo José Cela en administració i direcció d’empreses. També és graduat universitari tributari i comptable per la Universitat de Barcelona. A més a més, compta amb Formació Professional en metall. Des de l’any 1985 ha treballat de responsable i administrador de diferents equipaments de la Generalitat de Catalunya a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Vielha.

L’any 1999 va vincular-se a la política local com a regidor de l’Ajuntament de Castell de Mur. Seguidament, l’any 2003, va esdevenir conseller del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Del 2007 al 2015 va ser alcalde i vicepresident en aquestes mateixes institucions, va representar el Consell Comarcal del Pallars Jussà, al Consell Rector de l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran i al Consell General de Muntanya.

També ha estat molt vinculat al món associatiu del Pallars Jussà, concretament al Casal Cultural, l’Associació Amics Conca de Tremp, l’Estació biològica i a les plataformes, Montsec Parc Natural, Parc Cultural del Montsec i No a la MAT.