Montserrat Barniol, nova delegada del Govern de la Catalunya central

És alcaldessa d’Alpens des de 2003, càrrec que ocupa en l’actualitat

Montserrat Barniol en una imatge d'arxiu

Montserrat Barniol en una imatge d'arxiu / ERC Catalunya Central

Redacció

Montserrat Barniol Carcasona (Vic, 1974) és la nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central. L'Executiu ha donat llum verda aquest dilluns al nomenament de la nova presentant territorial de la Generalitat, que substituirà Rosa Vestit després del trencament de Junts i ERC al Govern català.

Barniol és llicenciada en Geografia per la Universitat de Girona, ha cursat també un postgrau de Govern Local a la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes de turisme a la Universitat de Girona, on també ha coordinat un Màster Internacional de SIG (Sistemes d’Informació Geogràfica).

Ha estat vinculada a diverses entitats, exercint com a presidenta de l’Associació Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya (XCT) de 2012 a 2015 i ha estat membre del consell de direcció de l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) en el període 2010-2012.

En l’àmbit professional, ha estat directora general d’Ecosistemes forestals i gestió del medi, dins del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (2016-2019) i coordinadora d’àrees per al Desenvolupament local del Consorci per a la promoció dels municipis del Lluçanès (2004-2010). És alcaldessa d’Alpens des de 2003, càrrec que ocupa en l’actualitat. 

Josep Castells, nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Per una altra banda, també en l'àmbit de cobertura d'aquest diari, Josep Castells Farré (Vilamolat de Mur, 1961) es converteix en el nou delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. El nou delegat va graduar-se a la universitat Camilo José Cela en administració i direcció d’empreses. També és graduat universitari tributari i comptable per la Universitat de Barcelona. A més a més, compta amb Formació Professional en metall. Des de l’any 1985 ha treballat de responsable i administrador de diferents equipaments de la Generalitat de Catalunya a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Vielha.

Roser Bombardó Bagaria, nova directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral

A més a més, Roser Bombardó Bagaria (Montellà de Cadí, 1976) ha estat nomenada directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral. En l’àmbit institucional, ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, regidora de Promoció Econòmica i Urbanisme des del 2007 fins a l’actualitat. Membre representant de la Federació de Municipis de Catalunya al Consell General de Muntanya. Presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya i del Consell d’Alcaldies de la Cerdanya, així com del Consorci de Recaptació Cerdanya–Ripollès (2019-2021). Presidenta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i del Grup GAL Alt Urgell-Cerdanya (2019-2021). Vicepresidenta del Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya (2019-2021).