Montserrat Barniol Carcasona (Vic, 1974) és la nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central. L'Executiu ha donat llum verda aquest dilluns al nomenament de la nova presentant territorial de la Generalitat, que substituirà Rosa Vestit després del trencament de Junts i ERC al Govern català.

Barniol és llicenciada en Geografia per la Universitat de Girona, ha cursat també un postgrau de Govern Local a la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes de turisme a la Universitat de Girona, on també ha coordinat un Màster Internacional de SIG (Sistemes d’Informació Geogràfica).

Ha estat vinculada a diverses entitats, exercint com a presidenta de l’Associació Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya (XCT) de 2012 a 2015 i ha estat membre del consell de direcció de l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) en el període 2010-2012.

En l’àmbit professional, ha estat directora general d’Ecosistemes forestals i gestió del medi, dins del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (2016-2019) i coordinadora d’àrees per al Desenvolupament local del Consorci per a la promoció dels municipis del Lluçanès (2004-2010). És alcaldessa d’Alpens des de 2003, càrrec que ocupa en l’actualitat. 

Josep Castells, nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Per una altra banda, també en l'àmbit de cobertura d'aquest diari, Josep Castells Farré (Vilamolat de Mur, 1961) es converteix en el nou delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. El nou delegat va graduar-se a la universitat Camilo José Cela en administració i direcció d’empreses. També és graduat universitari tributari i comptable per la Universitat de Barcelona. A més a més, compta amb Formació Professional en metall. Des de l’any 1985 ha treballat de responsable i administrador de diferents equipaments de la Generalitat de Catalunya a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Vielha.

Roser Bombardó Bagaria, nova directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral

A més a més, Roser Bombardó Bagaria (Montellà de Cadí, 1976) ha estat nomenada directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral. En l’àmbit institucional, ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, regidora de Promoció Econòmica i Urbanisme des del 2007 fins a l’actualitat. Membre representant de la Federació de Municipis de Catalunya al Consell General de Muntanya. Presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya i del Consell d’Alcaldies de la Cerdanya, així com del Consorci de Recaptació Cerdanya–Ripollès (2019-2021). Presidenta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i del Grup GAL Alt Urgell-Cerdanya (2019-2021). Vicepresidenta del Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya (2019-2021).