El nou equip de govern de Guils de Cerdanya ha anunciat que aplicarà una gestió municipal que tingui en compte en igualtat de condicions els tres nuclis del terme: Guils, Saneja i Sant Martí d’Aravó.

El consistori ha pres la determinació de distribuir el pressupost el màxim equitativament possible als tres nuclis i, alhora, potenciar l’organització d’activitats als tres pobles per evitar així el predomini del poble de Guils, el més gran, que té la seu de l’Ajuntament i dona nom al municipi. Una de les primeres passes d’aquesta política municipal és el canvi en el disseny de les festes majors de Saneja i Sant Martí d’Aravó. Fins ara aquestes dos pobles celebraven les seves festes patronals entre setmana amb, principalment, la celebració religiosa. El nou equip de govern ha activat l’organització d’activitats i festes el cap de setmana a fi efecte que tots els veïns del municipi es desplacin entre els tres nuclis. En aquesta línia, l’equip de govern també triarà i finançarà els projectes municipals en base a la necessitat dels serveis requerits i també a la distribució equilibrada entre els tres pobles. Es dona la circumstància que el poble de Guils és a la part alta del terme municipal i, en canvi, Saneja i en major mesura el Pont de Sant Martí són a la part baixa, la qual cosa propiciava la visualització del veïnat en dos sectors. En aquest sentit, l’alcalde de Guils, Toni Trilles, ha explicat que «el que volem és que tothom del municipi se senti igual d’important ja sigui de Guils, Saneja o Sant Martí; no volem un municipi dividit i aquest Ajuntament no prioritzarà un poble per sobre de l’altre, aquest és un compromís que hem pres des del primer dia».

Sant Martí estrena programa de festa major

El poble de Sant Martí d’Aravó, un nucli que és al límit del terme municipal amb Puigcerdà, estrenarà dissabte, 11 de novembre, la nova dinàmica de l’Ajuntament amb un programa de festa major que vol atraure a la resta de veïns del municipi. Així, a la missa tradicional del migdia, se li sumarà un dinar popular i tres sessions musicals a partir de la tarda i la nit amb la cobla de la Bisbal de l’Empordà i un dj. D’aquesta manera el consistori pretén que el poble esdevingui centre d’atracció del municipi i la resta de la comarca com ho és Guils.