El Sarau Artesenc ha celebrat aquest cap de setmana l´edició més especial, la de celebració dels 25 anys. I ho ha fet a l´engròs, reunint cobles que han participat durant aquests anys en el certamen, amb colles amigues i un públic fidel i entusiasta. Tot, amanit amb algunes sorpreses i un sopar inèdit fins ara.

Aquesta va ser la gran novetat, ja que fins a l´edició d´enguany mai no s´havia organitzat un sopar; però l´esdeveniment mereixa aquesta llicència, i l´acte va acabar sent un èxit. Hi van assistir 532 persones, que van poder degustar un menú preparat pel cuiner Nando Jubany i acompanyat per vins de les caves Artium. El brindis final, dedicat als 25 anys, va ser a càrrec de Caves Gibert.

Però l´acte oferiria més sorpreses. Ningú no s´esperava que el sopar fos beneït pel mateix papa Benet XVI, encarnat, és clar, pel conegut actor Toni Albà. Amb la seva actuació va fer les delícies dels assistents, que seguidament i tot sopant van poder veure un audiovisual sobre el Sindicat Agrari d´Artés i, òbviament, dels 25 anys del Sarau Artesenc. Després, de nou, el públic es va retrobar amb Albà, que aquesta vegada es va posar en la pell del rei Joan Carles i que va tornar a arrancar el somriure dels comensals. Va tancar la vetllada un concert a càrrec de la Principal de la Bisbal, primer, i la Polifònica de Puig-reig, després. Al final van tocar plegades, i van propiciar una de les sorpreses de la nit. Tot i que no estava anunciat, la primera colla sardanista de Catalunya, Violetes del Bosc, va ballar dues sardanes al compàs de les formacions convidades.

La jornada de diumenge també va ser especial. El concurs sardanista va aplegar deu colles en un pavelló amb les grades plenes. La grata sorpresa va ser la participació de la colla Nou Esclat Amistat, que havia desaparegut i que enguany s´ha tornat a reunir especialment pls 25 anys. Les colles van ballar les sardanes de lluïment i les revesses, precedides per un galop d´entrada i tancades per una sardana de germanor i una per al públic que va aplegar una munió de dansaires a la pista.

La jornada va continuar a la tarda i l´assistència al pavelló no va minvar. A primera hora ja hi havia les grades plenes i, a la pista, diversos rotllanes de dansaires ballant sardanes al ritme de les cobles. Enguany es van muntar tres empostissats per a les tres cobles convidades, un fet que només es dóna cada cinc anys. La Selvatana, la Principal de la Bisbal i la Sant Jordi van ser les d´enguany.

Cap al tard hi havia previst un concert de l´Orquestra Meravella, que al llarg de 25 anys no ha fallat mai al Sarau Artesenc. El matrimoni entre el certamen i l´orquestra es va consolidar ahir amb aquest concert, més especial que mai. Havia de tancar la vetllada, al tancament d´aquesta edició, un concert amb les tres cobles convidades.