10 de desembre de 2008
10.12.2008
cultures

La manresana «Rom amb vodka» s'inclou en un cicle de Conor McPherson a la Beckett

10.12.2008 | 01:00

Què té Conor McPherson? «És un autor que desperta la curiositat per saber-ne més. És proper i sempre hi ha un personatge amb el qual sentir-te identificat».

L´actor manresà Pep Garcia-Pascual, dirigit per la també manresana Mireia Cirera, participa en l´obra Rom amb vodka en el «Cicle Conor McPherson: teatre irlandès contemporari», que des d´avui i fins al gener ha programat la barcelonina Sala Beckett i el Centre d´Arts Escèniques de Terrassa (CAET). Amb producció de Faig Teatre, el monòleg Rom amb vodka es podrà veure els dies 19 i 26 de gener al bar de la Beckett («és el seu escenari natural») i el 15 de gener a Terrassa, al local Pupiles Gusta- tives.

Estrenada l´abril del 2003 al Globus Bar de Manresa, dins el cicle teatral promogut per Faig Teatre, la producció manresana va arribar a Barcelona l´octubre del mateix any a la sala Artenbrut i, des de llavors, s´ha vist a diferents localitats catalanes (a la capital del Bages també dins el cicle Butaca), a Nova York i a Dublín, ciutat on passa l´obra. Amb traducció de Toni Ramírez i David Torres, Rom amb vodka va ser la primera obra que va escriure el dramaturg irlandès, el 1992, i la protagonitza un jove insatisfet amb la seva vida que explica als espectadors les seves desventures pels pubs dublinesos. Una confessió d´algú que, diu Garcia-Pascual, té una vida que és un «caos». Un personatge que «no evoluciona amb els anys» malgrat els matisos en la interpretació d´algú que sí que ha canviat des de la seva primera posada en escena. Aquesta és, segons l´actor manresà, una de les gràcies d´un personatge que permet un lluïment pel fet de ser, senzillament i amb tot el que implica, un monòleg. «És un plaer interpretar aquest text», explica Garcia-Pascual, involucrat des del primer moment en la producció del muntatge.

El cicle de la Beckett i del CAET permetrà, explica l´actor manresà, comprovar «l´evolució» d´un dramaturg actual que arriba avui als escenaris amb Dublin Carol (fins l´11 de gener), un espectacle sobre l´optimisme com a instint de supervivència, dirigit pel català Manuel Dueso, el primer a portar als escenaris catalans, el 1999, una obra de McPherson, La presa. Dublin Carol, o Cançó de Nadal a Dublín, narra la trobada entre tres personatges –John (Manel Dueso), Mary (Àurea Márquez) i Mark (Bernat Quintana)–, símbols respectivament del passat, el present i el futur. El cicle inclourà tres obres més: El mariner (lectura dramatitzada), amb direcció de Víctor Muñoz i amb el sallentí Albert Ribalta en el repartiment (15 de desembre); Shining city, de Jordi Vilà –produïda pel CAET i ja estrenada a Terrassa– (del 14 de gener a l´1 de febrer); i Rom amb vodka.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema