A partir d’aquest divendres, i només durant cinc dies, la companyia representarà el muntatge Aquests 5 anys al Palau de la Música de Barcelona i, com no podia ser d’una altra manera, la responsabilitat de la direcció musical ha anat a càrrec del músic berguedà Sergi Cuenca, que ha dut a terme aquesta tasca en els últims muntatges d’El musical més petit.

Aquests 5 anys és un musical original de Jason Robert Brown que explica la història d’amor d’una parella al llarg dels seus cinc anys de durada. Cuenca diu que l’espectacle relata «el temps de durada de la parella des que es coneixen i fins a la seva separació. La trama, però, s’explica des de dues perspectives diferents. El noi comença la història en el moment en què es coneixen i la noia des del final de la relació. Al final, tots dos relats es troben en el casament». Aquesta peculiaritat del muntatge, que està inspirat en el primer matrimoni fracassat de l’autor, ha contribuït a la curta estada de l’obra en escena, ja que només es representarà durant cinc dies, des del 2 fins al 6 de gener. «És un espectacle de culte i, per això, sempre se sol fer durant pocs dies, perquè no és una obra de molt públic. A Londres, per exemple, es va fer només els diumenges del mes d’octubre passat. A més, en la programació del Palau de la música no hi entren muntatges de llarga durada. D’altra banda, la música tampoc no segueix uns cànons gaire populars», comenta Cuenca. Tot i aquesta breu estada, la companyia ja es planteja la possibilitat de realitzar una gira per diferents poblacions catalanes, així com fer una estada més llarga en algun altre teatre barceloní.

Estrenada l’any 2001 a Chicago, l’obra Aquests 5 anys va aconseguir dos premis a Broadway l’any 2002, per la millor música i les millors lletres. El músic berguedà destaca de l’obra «l’argument actual. Ell és un escriptor jove que té molt talent i aviat troba l’èxit, però ella és una actriu que viu sota l’ombra d’ell i que no acaba de trobar una sortida professional. D’aquesta manera, la relació se n’acaba ressentint». Daniel Anglès, director d’El musical més petit, és el protagonista de l’obra i està acompanyat a l’escenari per Pilar Capellades i pels sis músics que interpreten les peces, entre els quals també hi ha Sergi Cuenca. Les entrades es poden comprar a les taquilles del Palau de la Música, a la seva web (www.palaumusica.org) o per telèfon (902 442 882).

Amb Aquests 5 anys, El musical més petit dóna el relleu a Tu, jo, ell, ella... i 10 anys més, un espectacle que els ha acompanyat al llarg de l’últim any i mig. «Sempre que hem fet aquest muntatge ens ha funcionat molt bé i hem acabat fent gires força llargues», assegura Cuenca, que actualment també està treballant en la direcció musical de La bella y la bestia, una producció que ha fet estada a Madrid al llarg d’un any i que arriba a Barcelona el 26 de febrer.