El segell editorial manresà Zenobita treu a la venda L'embassament de la Baells, setè número de la seva col·lecció dedicada al patrimoni berguedà. L'obra, escrita per Rosa Serra i Alba Boixader, amb il·lustracions de Josep Picas i Antònia Prat, està editat conjuntament amb el Consorci de la Ruta Minera i té un preu de 8 euros.

Repartida en cinc capítols, la informació que proporciona el llibre, de 20 pàgines a color, ofereix una visió panoràmica del pantà de la Baells, un dels símbols naturals i paisatgístics de la comarca del Berguedà. En el quadern es parla de les característiques geogràfiques i hidrològiques de la vall del Llobregat, de la història del monestir de Sant Salvador de la Vedella i del municipi de la Baells, amb 34 cases, de la construcció de l'embassament i de les característiques tècniques d'aquesta rellevant obra d'enginyeria.

La intenció dels responsables del quadern és que la memòria de la Baells, un poble ocult sota l'aigua, no es perdi i perduri entre les noves generacions. Els responsables de Zenobita n'han editat una tirada de 700 exemplars.