La nova sala Stroika obre aquest dijous les seves portes a Manresa amb la voluntat de ser la sala de concerts de la Catalunya Central. Des de Kay Studios i Propaganda pel fet, impulsors del projecte, es destaca la qualitat del so que tindrà a més dels camerinos i tot l'equipament pensat perquè als artistes se'ls faci fàcil la feina. Malgrat que la sala oferirà sessions amb discjòquei de forma periòdica, està orientada especialment als concerts. La inauguració anirà a càrrec de 'El Belda i el conjunt Badabadoc', presentant el seu nou vinil '7'. El cap de setmana hi passaran 'Plouen' i 'Lax'n'Busto', i més endavant s'hi podrà sentir grups i artistes com 'Skatalà', 'Berri Txarrak' o 'Beth'.

La nova sala de concerts Stroika que obre les portes aquest dijous a la capital del Bages va començar a pensar-se fa més de dos anys segons han explicat a l'Agència Catalana de Notícies els seus promotors. Fins ben bé el darrer dia s'han estat polint els detalls de les barres, de l'escenari, del backstage i de tots els raconets d'Stroika. Tot plegat amb l'objectiu de convertir-se en la sala de concerts de la Catalunya Central.

El responsable de Propaganda pel fet, Dani Castellano, ha assegurat a l'ACN que, amb la nova Llei d'espectacles, es va fer difícil realitzar els concerts que s'anaven fent des dels moviments socials a Manresa. I ha afegit que 'fins ara hi ha hagut discoteques que feien de sala de concert'. Stroika, segons afirma, vol ser el contrari: un equipament que doni cabuda al projecte Casa de la Música, on es pugui fer des de concerts fins a formació.

Tant Castellano com Joan Cayuela, responsable de Kay Studios, destaquen el confort que ofereix la sala al públic i als artistes. Els assistents al concert es beneficiaran d'un equip de so que els impulsors defineixen com a punter, a més de l'amplitud de la sala, i els artistes tindran camerinos amb dutxes i espai de menjador, a més d'un accés a l'escenari molt fàcil.

Tot i que ja fa anys que s'idea el projecte, les obres a la nau industrial que ocupa ara la sala Stroika van començar el 22 de març. Han passat 7 mesos fins que ha vist el dia d'obrir portes, aquest 21 d'octubre. Això i la 'inconsciència' que, segons Cayuela, s'ha de tenir a vegades per portar a terme projectes així, han fet que Kay Studios i Propaganda pel fet s'hagin atrevit a obrir un local enmig de la crisi econòmica.

Criteri editorial ampli

Preguntat sobre l'estil dels grups que poden tocar a Stroika, Castellano ha exposat que no es volen cenyir a res perquè, entre d'altres coses, 'dins de l'organització tenim gustos molt diferents, des del hip hop, al metal o l'ska i la música més comercial'. I si bé Castellano ha destacat que grups com Obrint Pas toquen en tot tipus de sales, també ha advertit que no faran la mateixa selecció de formacions que fan a la seva discogràfica.

Castellano ho ha resumit assegurant que quan va néixer Propaganda pel fet es va treballar amb grups fora de mercat, però Stroika apareix per aconseguir que a Manresa i a la Catalunya Central hi hagi 'una sala de concerts pensada perquè gaudeixi tant el públic com els artistes'.

De fet, la inauguració i els concerts que s'aniran succeint durant els primers dies a Stroika dibuixen una selecció variada. El reggae de 'El Belda i el conjunt Badabadoc' inaugurarà la sala, però el cap de setmana actuaran també 'Plouen' i 'Lax'n'busto', encaminant l'oferta cap al rock. Al cap d'uns dies, hi passarà 'Skatalà' i, de cara al gener, tenen prevista l'actuació de Kase-O, derivant cap al hip hop.