L'historiador Francesc Comas i el fotògraf Joan Segon signen el llibre Visions de Manresa, que publiquen conjuntament Zenobita Edicions i Llibres Parcir. El volum es donarà a conèixer avui a les 8 del vespre en un acte que tindrà lloc a la Sala Arfe de l'edifici de Can Jorba, amb presentació a càrrec de Gonçal Mazcuñán, president d'Edicions Intercomarcals.

Visions de Manresa no és ni una guia turística ni un catàleg patrimonial, ni un llibre d'història. La vocació del volum és "mostrar la Manresa del 2010", segons va explicar Comas, col·laborador de Regió7. Una mirada a la ciutat del present que s'ha realitzat a partir d'espais temàtics: la cultura, l'esport, l'Anella Verda, les festes, les zones comercials...

La principal particularitat del llibre és la intenció dels editors de posar a les botigues de la ciutat un producte pensat més per als forans que per als mateixos manresans, segons van explicar Joan Antoni Serra, de Zenobita, i Toni Daura, de Parcir. "No és tant un llibre turístic com una obra perquè els manresans la regalin als seus coneguts de fora de la ciutat, a fi que cone- guin la nostra ciutat avui en dia", van apuntar.

En la seva experiència com a llibreter, Daura es troba que hi ha "un degoteig" de gent que s'adreça al seu establiment cercant una obra com la que ara publiquen Parcir i Zenobita. Tal com va exem-plificar Comas, "és el llibre que un manresà que va d'Erasmus en algun punt d'Europa portaria als seus companys".

El mètode de treball de Visions de Manresa va partir dels textos de Comas per guiar les fotografies de Joan Segon, qui va admetre que la tria de 150 imatges que apareixen al llibre es va fer d'un total de dos milers i mig d'instantànies. Malgrat la directriu marcada pel contingut textual, Segon ha intentat aportar el seu punt de vista artística i personal de la capital bagenca. El llibre ja és a la venda amb una tirada inicial de 1.500 exemplars.