Berga i Avià acolliran quatre dels vint-i-vuit concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Les dues localitats berguedanes formen part dels municipis que enguany participen a l'organització d'aquest certament que celebra la seva segona edició, amb més concerts i més municipis que l'any passat.

Dins de la programació, la capital del Berguedà i Avià aporten quatre de les actuacions durant els mesos d'estiu. Concretament, el Teatre Municipal de Berga serà l'escenari d'una de les sessions del concert inaugural, el 13 de juliol a les 10 de la nit, amb l'Ensemble Diatessaron, que s'haurà pogut escoltar el dia abans a la Seu d'Urgell. La segona cita pels seguidors de la música antiga a la comarca, serà el 21 de juliol a les 7 de la tarda a l'Ateneu d'Avià, amb l'actuació del Cor Vivaldi i el Cor Infantil la Unió, juntament amb l'orquestra de cambra de Granollers.

Els dos concerts restants del festival al Berguedà seran a Berga durant el mes d'agost. El penúltim, tindrà lloc el 14 d'agost i estarà protagonitzat per la Camerata Boccherini. El darrer, i que també servirà per tancar el festival d'enguany, serà el 25 d'agost amb l'actuació del grup Intonationes.

El preu de les entrades anticipades és de 16 euros i es poden comprar a l'Oficina Municipal de Turisme de Berga. Les entrades a taquilla valdran 20 euros, i hi haurà descomptes per als majors de 65 anys, als menors de 25 i pels socis de l'entitat Amics del Festival.

Amb la incorporació del Berguedà al festival intercomarcal, Berga recupera els concerts de música antiga durant l'estiu, després que l'any passat se suspengués el Festival de Música Antiga de Berga. El motiu va ser l'elevat cost econòmic que comportava el cicle, que era de 30.000 euros. Després d'un any sense celebrar-se, Berga recuperarà aquesta oferta cultural reduint l'aportació econòmica a per la seva organització, ja que els concerts que es podran escoltar al Berguedà, seran compartits amb altres municipis participants, fent que sigui més barat pagar el catxet dels grups.