L'escriptor cardoní Jordi Santasusagna publica amb l'editorial Alrevés la novel·la L'Aleman, basada en un cas real. L'obra explica el contrast entre el món opulent de Raymond Bauer, un desertor de l'exèrcit nazi que fa cap a una explotació minera catalana, i Vicenç Santacreu, un noi de quinze anys malaltís que el 1948 entra a treballar a la fàbrica de la mina de Cardona, La Companyia. L'autor de L'infern d'alabastre (2011) recrea en aquest text les diferències de classe de la postguerra amb uns personatges que es mouen entre xalets els uns i els carrers miserables de la Coromina els altres.

Joan Vilamala, nascut a Folgueroles (Osona) i veí de Manresa des del 1972, publica amb Pagès Editors el llibre Cançons, auques i badalls, on dóna una nova mostra de la seva capacitat per al vers i la rima. Recollint textos de diferents moments de la seva trajectòria, que es fan ressò del pas del temps i els esdeveniments de la seva època, Vilamala exhibeix el seu domini de la llengua i l'estima tant a la seva gent com el seu país.

Hermínia Mas, filla de Casserres i resident al Vallès Oriental, treu El dia que van abaixar els sous, a Edicions del Roure de Can Roca. El volum recull un seguit de contes que, amb humor i esperit crític, presenta la corrupció i l'amiguisme com a actituds que laminen la qualitat de la comunitat. Tal com explica l'autora, alguns contes feia dos anys que estaven escrits i han resultat profètics vist el desenvolupament dels esdeveniments a causa de la crisi i les seves misèries.

Història d'Avinyó

L'any 1932 es va publicar l'obra Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, amb motiu del mil·lenari de la primera església de la plaça Major d'Avinyó. L'Ajuntament de la localitat bagenca ha fet una segona edició, revisada i augmentada d'aquest llibre amb autoria de Jacint Clapers, Josep Guiteras i Josep Tresserra. El volum inclou les biografies dels autors i una introducció de l'historiador Josep Illa, on exposa com era l'Avinyó dels anys trenta del segle passat. El llibre es presentarà diumenge (12 h) a la sala de plens del consistori.

Potassa a Súria

El centenari del descobriment de la potassa a Súria ha motivat l'elaboració d'un llibre commemoratiu que signen l'historiador Albert Fàbrega i el periodista de Regió7 Enric Badia. L'obra es posa a la venda per Sant Jordi amb una finalitat cent per cent solidària, tot i que no s'ha concretat quina serà la destinació dels beneficis.