El grup de la Catalunya central BarraLliure ha estat seleccionant per a la quarta fase del Sona 9 2013, organitzat per Enderrock, iCat.cat i Televisió de Catalunya, ha fet públiques les 20 bandes classificades per a aquesta nova fase de la plataforma de grups emergents de Catalunya, i que actuaran entre el 3 i el 25 de juny als concerts preliminars a l´Antiga Fàbrica Estrella Damm.

El concert preliminar del grup BarraLliure es farà el dia 25 de juny a 2/4 de 9 del vespre. El propi grup organitzarà un autocar per poder assistir al concert i donar suport a l´actuació.

El grup BarraLliure ha estat el segon grup més votat amb 421 vots, precedit per Monsieur Cactus amb 425. La resta de classificats són Els Píxels (396 vots), Via Límit (350 vots) i La Perdiu Spencer (298 vots) han estat els 5 grups amb més vots del públic. En total s'han rebut 5.281 vots, tot un rècord de participació al Sona 9.

Noel Biniés, Venus Iacta Est, El Meu Refugi, Copa Lotus, Urra, Satèl·lit, Psicophonics, Morgat Morgat, Ribbi Haller, Llorer, Els Navegants, La Senyoreta Descalça, The Crab Apples, Raian i Minova han estat els escollits pel jurat.

A raó de quatre grups per concert, aquestes preliminars en directe tindran lloc els dies 3, 4, 17, 19 i 25 de juny. A partir d'aquests directes el jurat escollirà cinc grups, i el públic, mitjançant una segona votació popular, els altres cinc, a raó d'un grup per concert. D'aquesta manera sortiran les deu bandes que actuaran als concerts semifinals que es faran als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic i BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona.