S

i Anglaterra té Dickinson i Harris i Espanya els germans de Castro, el pavelló del metal -pronunciï's amb la e oberta- català té en Martín Rodríguez i Quim Mandado les que probablement siguin les dues figures emblemàtiques per excel·lència.

Els dos músics, excomponents dels mítics Sangtraït, van passar divendres per la capital del Bages per presentar el seu nou projecte musical Los Guardians del Pont (LGP), on comparteixen cartell amb el guitarrista Joan Cardoner.

Amb la tranquil·litat pròpia d'aquell a qui no li manca res per demostrar i tan sols puja a l'escenari per passar-ho i fer-ho passar bé, el trio va visitar divendres la sala El Sielu de Manresa amb els temes del seu darrer treball discogràfic, Santa Sanctorum, sota el braç. Un treball, aquest, amb cançons com Als herois del rock, Trampes de cotó El bosc del silenci, que exploren a consciència els llocs comuns de la iconografia heavy.

Un territori, aquest, en el qual també es prodiga la proposta del grup en directe, on les maneres de Mandado com a frontman, els solos maratonians de Rodríguez a la bateria i el lluïment de Cardoner a la guitarra -versió metal d'El Virolai inclosa- van fer les delícies del públic.

Durant la vetllada tampoc hi van faltar les versions de temes del repertori de Sangtraït. Així, al llarg de la nit van caure alguns dels temes més populars de la banda de la Jonquera com Les creus vermelles, Alè de mil cent, El museu dels arbres morts El vol de l'home ocell, que va servir per posar la cirereta final a un concert on va quedar palès que al rock de la vella escola encara li queda molta corda i moltes coses per dir i que, al mateix temps, els seus guardians restaran ben atents per protegir els seus secrets més insondables.