El Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, situat al Parc Audiovisual de Terrassa, acull actualment una col·lecció cinematogràfica de 28.415 títols. Al centre, segons van explicar ahir els seus responsables, es conserven 186.291 llaunes, de les quals 2.980 són pel·lícules en suport nitrat i 13.194 en digital.

El centre té com a missió la conservació del patrimoni fílmic mitjançant els processos, principis, tècniques i pràctiques necessàries per mantenir la integritat de l'experiència del cinema en un suport permanent. Les instal·lacions de la Filmoteca es troben en un edifici de 2.250 metres quadrats distribuïts en dues plantes, específicament concebut, dissenyat i construït segons els estàndards de conservació fílmica, homologats internacionalment.

El soterrani està destinat a la conservació del material fotoquímic i ocupa 1.400 metres quadrats que contenen 18 neveres. A la planta baixa, amb 850 m2, hi ha els espais de treball, tant pels materials fotoquímics com digitals. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va destacar ahir que "en termes culturals, és una infraestructura d'Estat".