26 de agost de 2014
26.08.2014
Retirat per un càncer

La Mediterrània suspèn l'espectacle inaugural de Peret

El certamen l'estrenarà un muntatge de la Troba-Kung-Fú en col·laboració amb la banda Unió Musical d'Alaquàs

26.08.2014 | 00:00

Peret, l'artista convidat de la dissetena Fira Mediterrània de Manresa, va anunciar a final de juliol que es retirava provisionalment dels escenaris per concentrar-se en un tractament mèdic per combatre un càncer. Passades les setmanes i de comú acord amb l'organització del certamen manresà, s'ha decidit cancel·lar temporalment el projecte que havia de presentar-se com a espectacle inaugural el proper 9 d'octubre al teatre Kursaal. De tota manera, s'ha anunciat que el projecte es reprendrà quan les circumstàncies de salut de l'artista i organitzatives de la fira ho facin possible.
El rei de la rumba catalana, de 79 anys, és l'ànima de Peret als barris de Manresa, que parteix d'un procés de treball comunitari que té com a fil artgumental l'aprenentatge i la la creació artístiques. Amb la clara voluntat de propiciar la connexió intergeneracional, té com a protagonistes una coral de gent gran i un grup de percussió corporal format per infants d'entre 6 i 12 anys del casal del barri de la Font dels Capellans. Durant diversos mesos aquests col·lectius havien de treballar, amb el lideratge de Peret i la coordinació del músic i productor Nacho Lesko, un repertori de clàssics del mestre de la rumba. És per la necessitat de fer aquest treball previ que s'ha decidit cancel·lar temporalment el projecte i programar una altra inauguració.
La Fira Mediterrània ja ha anunciat el nou espectacle, que serà liderat per la Troba Kung-Fú amb la participació de la banda Valenciana Unió Musical d'Alaquàs. Es tracta de Revetlla Mediterrània, que, amb trenta-tres músics en escena, ret homenatge a la cultura de la riba occidental combinant cant a la vida, ball a la mort, festa i foc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.