L´Humus Mediterrani, la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l´arrel tradicional, iniciativa de l´espai de música i cultura d´Arrel, obre convocatòria de la seva 3a edició. Es tracta d´una iniciativa que complementa l´oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups emergents de l´escena folk catalana. Les propostes per formar part de l´Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània, que se celebrarà del 15 al 18 d´octubre, es poden enviar des d´avui 23 de març fins al 30 d´abril.

La iniciativa

L´humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d´on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d´arrel tradicional l´humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d´alumnes i aprenents de les escoles de música d´arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l´Humus Mediterrani té l´objectiu de donar a conèixer a tota aquesta gent en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

El D´Arrel, l´entitat impulsora del projecte, està ubicat al restaurant Veigé Coolinari de Manresa (al carrer Sobrerroca) i ofereix des del 2012 una programació estable de música d´arrel i folk a la capital del Bages. La seva voluntat és esdevenir una plataforma tant per a grups professionals de la música folk més despullada, com per a grups amateurs i de folk participatiu i d´estudiants d´especialitats tradicionals, que es vulguin donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals presentades a la secció oficial de la Fira Mediterrània també es poden presentar a l´Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D´Arrel, omplir el formulari i adjuntar el material sol·licitat. El termini de presentació s´obre el 23 de març i es tanca el 30 d´abril (ambdós inclosos).

La programació de l´Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de l´espai D´Arrel de Manresa. La majoria de concerts seran de caràcter gratuït. Tots els grups participants apareixeran en la campanya de difusió de la Fira Mediterrània.

L´any passat l´Humus va seleccionar un total de 10 projectes que es van programar en el marc de la 17a edició de la Fira: Rot, Amar Mendé, Corrandes són Corrandes, Gipsy Krokets Quartet, Grallers dels Geganters de Manresa, La Puça Diatònica, La Taverna del Txatrac, Mirabèl, Piero Pesce i Ratafia.

Les propostes s´han de presentar a través del següent link.