Enguany, l'Ajuntament de Berga no lliurarà el Premi a la Cultura que va crear el 1981. L'equip de govern de la CUP es vol replantejar el format i la periodicitat d'un certamen que "s'havia enquistat" i que suposava gastar 3.000 euros per celebrar la cerimònia de lliurament que en els darrers anys ha tingut lloc al Teatre Municipal. A més del premi a alguna persona que hagués destacat en el camp de la cultura per la seva tasca i trajectòria, també es donaven plaques a entitats de la ciutat que fessin aniversaris significats.

En el darrer ple municipal de Berga, celebrat dijous a la nit, la regidora de Cultura, Mònica Garcia (CUP), va respondre les preguntes del grup de CiU. La seva regidora Maria Antònia Ortega va demanar si el govern de la ciutat pensava celebrar la festa de Santa Eulàlia, en el decurs de la qual cada any fins ara es lliurava el Premi a la Cultura. La regidora va dir que no ho farien. Aquesta decisió arriba després de debatre el futur del premi amb els representants de les entitats de la ciutat, que són les que proposaven i votaven els candidats que consideraven més adients per rebre el premi cada any.

Mònica Garcia va avançar en el decurs del ple que "la nostra proposta serà ampliar el premi, afegir-hi més coses a la paraula cultura". Segurament l'aposta del govern passarà per convocar el premi cada quatre o cinc anys i "avaluar trajectòries a curt termini". De moment, la proposta no està redactada i quan ho estigui es donarà a conèixer, va dir García.