Tenir una fotografia de qualitat penjada al menjador de casa durant un mes de manera gratuïta. Això és possibles gràcies al nou projecte de Fotobiblioart impulsat per l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis i la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga amb la col·laboració de l'Ajuntament i de l'empresa de paper fotogràfic Canson.

Una iniciativa pionera que arriba al Berguedà amb la voluntat "d'aconseguir que més gent s'interessi per la fotografia". D'aquesta manera ho ha explicat Fede Garrido, president de l'agrupació fotogràfica, que ha detallat que el lloguer gratuït de les fotografies funcionarà com un servei de préstec de llibres de la biblioteca. De moment, posen a disposició dels usuaris un catàleg amb 390 fotografies realitzades per 47 membres de l'AFTDAO.

Els interessats a demanar-ne alguna, després d'haver consultat el catàleg (disponible al blog http://bibliotecadeberga.blogspot.com.es) hauran d'omplir un formulari fent la reserva, de manera presencial o si no a través del correu b.berga.rvc@diba.cat. La directora de la biblioteca, Mireia Castillo, ha explicat que podran utilitzar el servei les persones de més de 18 anys que tinguin el carnet de biblioteca. "Els que en reservin una, l'hauran de passar a recollir i en podran gaudir durant un mes, amb possibilitat d'allargar el període de préstec si no hi ha llista d'espera", ha afegit. Són fotografies impreses en paper de qualitat i amb marcs de fusta i vidre.

Per al president de l'AFTDAO és una oportunitat més per "fer difusió de l'entitat i dels nostres artistes". Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, veu la proposta interessant per convertir l'equipament en un punt d'intercanvi cultural i artístic, més enllà dels llibres, música o cine.

Fins al 30 de gener, la biblioteca acull una mostra de 17 de les fotografies que formen part del catàleg. Els interessats ja poden fer la seva reserva i la intenció és que es puguin recollir les primeres fotografies a partir del febrer.