Per primer cop, la família Fornells-Uró convida a exposar al jardí de casa seva, a Pineda de Bages, dos artistes de fora de la comarca, però amb els quals mantenen una estreta relació. D'una banda, Carles Pellejero (Badalona, 1971) va ser el mestre de Jaume Fornells quan va anar a estudiar a l'Estudi dels Quatre Pintors, al carrer de Portaferrissa de Barcelona. D'altra banda, el pintor francès Guy Thomas és veí seu quan la família bagenca va a passar uns dies a Peralada a l'estiu.

Art al Jardí, que obre avui i demà (d'11 a 14 i de 17 a 20 h), convida a gaudir dels quadres d'una forma relaxada: tothom és rebut amb una copa de cava. De Carles Pellejero hi podran admirar bàsicament marines i ports, que delaten que és nascut a la costa mediterrània. Però també obres fruit de les seves llargues estades a l'aeroport i algun paisatge del Delta. Fornells explica que és un pintor del corrent dels nous aquarel·listes, que realitza l'obra de forma molt ràpida perquè, després d'una fase d'observació, ja té clar què vol i aplica el color directament, sense fer una gradació de tons. Tampoc no li espanta fer servir el blanc de Xina. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha seguit formació en dibuix a la Llotja i ha estudiat un postgrau d'animació per ordinador de la Universitat Pompeu Fabra.

Pel que fa a Guy Thomas mostrarà la seva predilecció per recrear paisatges parisencs amb un toc decadent, en obres de gran format. També ensenyarà marines i algun bodegó. Va estudiar Belles Arts a la Sorbona de París. Havia estat restaurador de pintures.