Pel seu contingut, Silenci té un recorregut a fer en l'univers dels festivals de curtmetratges tant de denúncia social com de temàtica LGTB, però també en els de ficció. Aquesta és la intenció tant dels codirectors de la peça com dels responsables del Pacte DASIG de Terrassa, per tal de donar una llarga vida a una iniciativa que pretén sensibilitzar contra una forma d'odi que «preocupa molt», segons explica l'historiador Òscar Pla. «Ara estic de conserge en un institut i ho veig. Això està passant arreu, molt sovint sentim parlar d'atacs homòfobs», afegeix.

«Si el curt dóna beneficis, es destinaran a l'entitat LGTB de Terrassa», apunta el codirector del film, a qui agradaria poder projectar Silenci a la seva ciutat. De moment no hi ha res concretat, però Pla apunta llocs com la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera per dur a terme un acte que serveixi de sensibilització cap al tema de la LGTBIfòbia.

De moment, però, després de l'estrena d'aquest vespre, Silenci servirà de material per a les xerrades informatives dels Mossos d'Esquadra i es podria fer servir també pel mateix motiu en altres localitats. «És important parlar del tema, i fer-ho sobretot amb els nens, l'educació és clau», afirma Òscar Pla.