El compte enrere ha començat. Cada vegada falta menys perquè Alfred i Amaia interpretin 'Tu canción' a l'escenari d''Eurovisió 2018'. Ja es coneixen tots els artistes que cantaran el proper 12 de maig a Lisboa i també comencen a sorgir els primers favorits de l'edició. A continuació, els països que conformen el 'top 5' amb més possibilitats de guanyar Eurovisió, segons les apostes:

1. Israel

Neta Barzil·lai encapçala la llista de favorits d'Eurovisió 2018. 'Toy', la cançó que interpretarà la representant d'Israel, compta amb més de 17 milions a Youtube. «No sóc la teva joguina, imbècil» és el missatge que transmet el tema, que molts han comparat amb 'Lo malo' d'Aitana i Ana Guerra.

2. Estònia

En el segon lloc del 'top 5' es troba Elina Nechayeva, representant d'Estònia. El seu tema 'La Forza', amb un estil líric, podria donar la sorpresa a Lisboa, ja que li falta molt poc per arribar als 2 milions de reproduccions.

3. República Txeca

La República Txeca i el seu tema 'Lie to Me', de Mikolas Josef també causa bones sensacions entre els fans d'Eurovisió. En aquests moments es troba en la tercera posició del rànquing de favorits. A Youtube, compta amb gairebé dos milions i mig de reproduccions i li trepitja els talons a 'La Forza'.

4. Bèlgica

Al txec el segueix l'artista belga amb el tema 'A matter of time', que ella mateixa ha compost. Per Sennek, es tracta d'una cançó evocadora, amb un to malenconiós i un fort missatge. La cantant intentarà aconseguir la segona victòria belga a Eurovisió.

5. Suècia

El cantant suec tanca el 'top 5' del rànquing de favorits. La cançó 'Dance You Off' interpretada per Benjamin Ingrosso és un altre dels temes forts per al festival i compta amb gairebé tres milions de reproduccions a Youtube.

Per tant, Amaia i Alfred no parteixen a Lisboa entre els cinc favorits per guanyar la 63a edició d'Eurovisió. Així i tot, algunes fonts assenyalen que els representants d'Espanya es troben en el lloc número 11. Fins al 12 de maig descobrirem si els sondejos tenen raó o s'equivoquen.