Dins dels guardons anuals de Regió7 es concedeix el premi Tendències, que enguany es reorienta com un guardó que assenyala una nova promesa de les arts i la cultura. El jurat que l'atorga ha estat ampliat i enguany ha estat compost per Gerad Quinto, Alfons Rodríguez, David Brossa, Anna Roca, Marc López, Pep Espelt, Joan Mor-ros, Jordi Basomba, Àngels Serentill i Marc Marcè.

Fins ara, el Tendències promovia la realització d'un esdeveniment artístic reunint creadors que sovint no es coneixien i que tiraven endavant una proposta creativa amb el suport del diari i de les entitats implicades en el projecte. Enguany, el guardó s'ha reorientat i ha ampliat el jurat per tal que esdevingui un detector de noves promeses, creadors emergents o prometedors que, a través del guardó, seran assenyalats com a valors a qui cal parar atenció. La plasmació material d'aquest reconeixement serà una escultura d'Àngels Freixanet.

Enguany, el creador elegit per rebre aquesta projecció pública ha estat Berni Puig, manresà nascut el 1990 que s'està obrint pas com a il·lustrador i gravador i que té un extens bagatge com a grafiter en espais industrials abandonats.

L'acte també inclourà la presentació del tema resultant del Tendències de l'any passat, que va aparellar el músic Manel Camp i la rapera berguedana Maria López, de nom artístic Mamideclip. El manresà, un dels pianistes de jazz més reputats del país, posarà un tema seu, La meva petita terra, al servei del rap de López, i en l'acte comprovarem amb una interpretació en directe quin n'ha estat el resultat.

Precisament dissabte passat López va actuar a Stroika, un concert promogut pel mateix premi Tendències amb la col·laboració de la sala i de Casa de la Música. Dins d'una actuació de tres quarts d'hora, Mamideclip va fer una interpretació de La meva petita terra amb una base rítmica. Dimarts que ve, excepcionalment, el cantarà al costat de Manel Camp.