El Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia acull l'exposició Gravar és esgarrapar, que s'inaugura demà (19.30 h) i que permetrà fer un recorregut per l'obra de l'artista Josep Guinovart (1927-2007) i un apropament a les diferents tècniques d'estampació amb què va treballar, posant en relleu la importància que va tenir l'obra gràfica en la seva trajectòria. La mostra, oberta fins al 2 de setembre, forma part de l'Any Guinovart, que impulsa la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt amb motiu del desè aniversari de la mort de l'artista, commemorat el desembre de l'any passat.

A Igualada es podrà veure una selecció d'obres de tres tècniques diferents d'estampació: gravat, litografia i serigrafia. Una sèrie de 10 gravats de gran format i una planxa de gran format que porta per títol Homenatge a Goya i que fins a ara no s'havien exposat en la seva totalitat; també, la sèrie Homenatge a Lorca, que en el seu dia va fer Guinovart per acompanyar els seis poemas g alegos que Lorca dedicà a Rosalia de Castro.

De litografies, se'n presenten dues sèries diferents: Homenatge al poeta Leon Felipe i la sèrie que Guinovart va dedicar a Bujaraloz. Quant a serigrafies, el Museu de la Pell n'acull dues sèries: La Padrera, creada en el marc de l'antològica de Guinovart a la Pedrera, en un clar homenatge al modernisme; i un conjunt de serigrafies inèdites en el nostre territori. Tots els gravats i litografies van ser posteriorment il·luminats un a un per l'artista, qui va convertir les peces en quasi un monotip.

L'Any Guinovart

La Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt impulsa l'Any Guinovart a través d'un ampli programa que comissa Àlex Susanna. Les exposicions són la columna vertebral de les activitats i una quinzena s'apropen a la figura de l'artista des de diferents perspectives i s'escampen pel territori amb l'objectiu de redescobrir l'artista, que durant més de setanta anys va conrear la pintura, l'escultura, el gravat, la il·lustració, l'escenografia i el cartellisme.