Avinyó

  • Test, cicle en xarxa d´arts intenses, de prop i de curta durada. Avui, a partir de les 22 h, al centre cívic Can Tutó, tres espectacles inaugurals. Entrada: 8 euros. Dissabte, al centre cívic Can Tutó, de 17 a 21 h, deu espectacles. Entrada: 8 euros. Sopar, 8 euros. De 22.30 a 24 h, tres espectacles de cloenda. Entrada: 8 euros. Entrada per a tots els espectacles del cicle: 15 euros. Per a tots els espectacles i el sopar: 20 euros.

Bagà

  • 8è Festival Catalunya Celta. Avui, a les 21 h, al santuari de Paller, recital del grup Drónán. Al vespre-nit, sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L´Englantina. Dissabte, d´11 a 13 h, al Palau dels Pinós, tallers d´instruments. Gratuïta. D´11 a 13 h, al Casal de la Vila, taller de dansa irlandesa. Al matí i a la tarda, a l´escenari de la plaça de l´Ajuntament, els grups novells podran fer actuacions acústiques de mitja hora. Cal inscripció per establir els torns. A les 13 h, a la plaça del Raval, concert vermut amb el grup Irish Corner. A partir de les 18 h, a la plaça Galceran de Pinós, concerts de l´Escola de Música de Bagà, Invernalia, Stolen Notes, Seamus Begley, Oisón mac Diarmada & Samantha Harvey. Al capvespre, sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L´Englantina. Diumenge, a les 11 h, a la plaça Tiraval, ball popular amb Claddagh Ring Dancers. Més informació: catalunyacelta.cat.

Berga

  • Festival de Música Antiga dels Pirineus. Avui, a les 21 h, a l´església de Sant Joan. Concert Ressons de l´antiga Europa, a càrrec del Cor de Noies de l´Orfeó Català. Preu: 15 euros. Consultar altres tarifes i paquets turístics a www.femap.cat.

Calders

  • 2n Festival de Titelles del Moianès. Avui, a les 22.30 h, al centre cívic, espectacle Identitats, de Rocamora Teatre. Per a joves i adults. Dissabte, a les 18 h, al centre cívic, taller d´introducció al titella de fil a càrrec de l´Espai Animacions de Calders. Preu: 5 euros. Inscripcions: 938 309 006. A les 22.30 h, a l´escenari de la plaça Major, espectacle per a tots els públics Puppet Pro, a càrrec de la cia. Tactilicuä i República Tòxica.

Castellbell i el Vilar

  • 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre. Avui, a les 20.30 h, al Mas del Puig, al Vilar. Presentació de la programació del festival amb un concert del tenor Jordi Cortada, acompanyat pel pianista Josep Buforn. També hi haurà una breu intervenció de la Capella de Música Burés.

Martorell

  • 5è Festival PAS, Pont de les Arts Sonores. Avui, a les 22.30 h, al pont del Diable, actuació de la cantant de Manlleu Paula Valls (so black amb influències del jazz i la música afroamericana). Gratuït. Dissabte, a les 22.30 h, al Pont del Diable, actuació dels britànics Heshima & The Soul Brothers (èxits dels anys 70 amb una proposta extravagant i atractiva). Gratuït.

Moià

  • 35è Festival Viñas. Dissabte, a les 21 h, a l´auditori de Sant Josep. Concert inaugural del festival amb el pianista Daniel Ligorio, que oferirà el programa East and West Side Story, amb obres de Debussy, Bernstein i Mussorgsky. Entrades: 15 euros; i 10 per als socis de Joventuts Musicals.

Organyà

  • Festival de Música Antiga dels Pirineus. Dissabte, a les 21 h, a l´església de Santa Maria. Concert Tresors del barroc alemany, a càrrec de Radio Antiqua. A les 18.30 h, visita guiada a l´antiga canònica i al nucli medieval, inclosa en el preu de l'entrada. Preu: 15 euros. Consultar altres tarifes i paquets turístics a www.femap.cat.

La Pobla de Claramunt

  • 22è Anoia Folk. Dissabte, a les 20.30 h, al Castell de Claramunt, espectacle Vola imaginació, del grup d´animació infantil Ai l´às. A les 22.30 h, espectacle Connexions de Guillem Roma i la seva banda. Entrades: 6 euros, a partir de 16 anys; 2 euros de 6 a 15 anys. Gratuït de 0 a 5 anys. El 50 % de descompte amb el Carnet Jove. Venda anticipada a Posa´l Disc, a Igualada, i reserves a anoiafolk@gmail.com. Hi haurà servei d´autobús des de davant de l´ajuntament, de 19.30 a 01.30 h. Organització: associació cultural La Llobreia.

Rajadell

  • 14è Campus Gospel. Avui, a les 22 h, a la plaça de l´Església, concert de Singing Sensations Youth Choir. Entrades: 15 euros. Dissabte, a les 22 h, a la plaça de l´Església, concert de Linda Tillery & The Cultural Heritage Choir, amb la participació de Terrance Kellu. Entrades: 18 euros. Diumenge, al matí, al mig de la natura, se celebrarà una sessió especial oberta a tothom anomenada Sunday Service, que recrearà les misses afroamericanes. A les 19.30 h, a la plaça de l´Església, concert de l´Esclat Gospel Singers & Esclat Junior. Entrades: 15 euros. Abonament per als tres concerts: 40 euros. Informació: www.esclatgospelsingers.com.

Sallent

  • Cicle de sopar concert al castell. Dissabte, a les 21 h, sopar i, tot seguit, actuació de Bug (jazz i funky). En acabar, música de discjòqueis. Preu: 25 euros. 20 euros adquirint entrades per les quatre sessions. A la venda a www.castellsallent.cat i a l´ajuntament. Organització: Trenta-sisena.

Sant Pere Sallavinera

  • Nits Culturals. Avui, a les 22 h, a la plaça, concert Diàlegs i improvisacions. D´Orient a Occident i de l´Antic al Nou Món, amb Ferran Savall, veu i tiorba; David Mayoral, percussions; i Jordi Savall, viola de gamba i direcció. Entrades: 22 euros. Dissabte, 18 h, al local social, concert per a nens i nenes La lluna d´en Joan, de Teatre Nu. Hi haurà berenar. Entrades: 5 euros. A les 22 h, a la plaça, convert d´El Messies de Händel, amb la Coral Cantiga, l´Orquestra de Cambra Terrassa 48 i solistes. Direcció: Josep Prats. Entrades: 20 euros. Informació i ajuda per les reserves: informació@nitsculturals.cat o 648 792 315, de 21.30 a 22.30 h.