La versió d'Àngel Llàcer de l'icònic musical 'La jaula de las locas' ('La cage aux folles') arribarà al Teatre Tívoli de Barcelona el 14 de setembre i la seva estrena oficial serà el 27 del mateix mes. El muntatge és una versió musical d'una peça teatral de Jean Poiret, estrenada a Broadway el 1983 i com ha explicat Àngel Llàcer, director i coprotagonista, a l'ACN és un "cant a la llibertat". Una obra ben diferent a una de les darreres que va protagonitzar el mateix Llàcer: 'Frankenstein' al TNC. "'Frankenstein' era la foscor i 'La jaula de las locas', la claror", ha assegurat. El coprotagonista de la comèdia, produïda per Nostromo Live i amb direcció musical de Manu Guix, és l'actor Ivan Labanda. Aquest musical va ser important en la història del gènere, ja que la producció original va guanyar sis premis Tony i es va mantenir en cartell durant anys. Després del seu èxit a Broadway, va arribar al West End londinenc i des de llavors s'ha representat ininterrompudament per tot el món.

George i Albin són una parella d'homosexuals madurs que regenten un local d'oci a Saint-Tropez anomenat 'La jaula de las locas' (La Cage aux folles). Un dia reben la visita de Laurent, fill de George, que els anuncia que va a contraure matrimoni amb Muriel la filla dels Dieulafoi, un matrimoni ultraconservador i homòfob. Els equívocs i les situacions compromeses comencen quan es fa necessari organitzar una vetllada per conèixer els nous familiars.

Segons Llàcer, 'La laula de las locas' és "un cant a la llibertat i que cadascú sigui com vulgui. Ara que sembla que les llibertats estan desapareixent o que està sortint més que no som lliures, és un molt bon moment per dir que sóc qui sóc i no me n'avergonyeixo", ha apuntat el director i actor.

El muntatge que s'estrena per primera vegada a Barcelona és, però, el basat en la versió musical de l´obra teatral, estrenada com s´ha dit el 1983 i creat per Harvey Fierstein (llibret) i Jerry Herman (música), a partir del text francès. Dues hores i mitja d´espectacle, 140 canvis de vestuari i 28 artistes a escena: 12 actors, 8 ballarins i 8 músics. El mateix Llàcer ha dit que la dificultat de la representació és que ha de posar-se a la pell de quatre personatges diferents i que és una "bogeria".

'Frankenstein' no és 'La jaula de las locas'

Àngel Llàcer té clar que aquest espectacle no té res a veure amb la darrera obra que va interpretar al TNC, en la qual es posava a la pell del doctor Frankenstein. "A 'Frankenstein' era un patiment perquè era un personatge fosc amb una veu greu" i és molt diferent als personatges que interpreta en aquesta comèdia musical.

Ivan Labanda

L'actor Ivan Labanda és un dels grans protagonistes del muntatge, junt amb Llàcer. Es posa a la pell del Georges, que és el gerent d'un night club de Saint Tropez, i és parella de l'Albin. Té un fill que es diu Jean-Michel, que presenta els pares ultraconservadors de la seva nòvia al Georges i l'Albin. "Jo faig la funció del típic vodevil que és anar tapant portes per tot arreu i que tot surti bé".

Ha destacat que a 'La jaulas de las locas' "hi ha moments d'alta comèdia i altres moments molt emocionals i emotius i això fa que un actor treballi des d'un punt diferent", és a dir, "des de l'emocionalitat i no en un pla més superficial com se sol fer".