L´Agrupació Teatral La Farsa de Berga recupera una de les obres que van marcar un abans i un després de l´entitat a la dècada dels 70: El foc de les ginesteres. Un text de Josep Maria de Sagarra que la companyia ja va portar a l´escenari el 1977 i que, a més a més, van representar al Teatre Grec de Barcelona. Ara, torna amb una versió de l´original que té les dones com a absolutes protagonistes i en un moment polític que té molts paral·lelismes amb el context en el qual transcorre l´acció, durant la guerra dels Segadors, el 1640.

Els germans Marc i Cesc Marginet són al capdavant d´aquest muntatge que porta a l´escenari un total de 28 actors i actrius, alguns dels quals s´estrenen per primera vegada al món del teatre. Marc Marginet explica que han treballat per portar a escena una adaptació de l´original de Sagarra, «per donar-hi més força». Com? Han fet que tots els papers masculins estiguin protagonitzats per dones. Així, en lloc d´una revolta impulsada per segadors, els espectadors aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Berga (demà, a les 21.30, i diumenge, a les 18 h) veuran una revolució que tindrà nom de dona. «El resultat aconseguit ens agrada molt», diu Marginet, que a la vegada ha assegurat que aquesta obra «té molts paral·lelismes amb la situació política actual que viu Catalunya amb presos polítics i amb un sentiment d´identitat de país molt accentuat».

Durant el darrer mig any l´equip ha estat treballant per posar a punt un projecte que s´emmarca en el 60è aniversari de l´entitat teatral berguedana. «Hem fet molta feina fora de l´escenari per aconseguir una cohesió entre tots els que formen aquest grup, que som persones molt diferents, de molts perfils i edats, i amb interessos diferents», ha reconegut, «però que hem acabat treballant molt a gust».

Les entrades es poden comprar de manera anticipada al web www.lafarsa.cat al preu de 10 euros o bé a taquilla abans de les funcions.