La comèdia musical 'La família Addams' dirigida per Esteve Ferrer arriba aquest divendres al Teatre Coliseum de Barcelona, en un muntatge que, com ha explicat l'actriu catalana Carme Conesa en declaracions a l'ACN, "reflexiona sobre què es normal". La història del musical es basa en el llibret de Brickmann i Elice i compta amb la música d'Andrew Lippa. L'espectacle està format per 28 artistes, 10 dels quals són catalans, que es posen a la pell dels personatges creats per l'il·lustrador Charles Addams. Entre els actors catalans destaca la tornada als escenaris de Barcelona de l'actriu Carme Conesa. L'espectacle es representarà fins el 17 de febrer.

La família Addams haurà de fer front, en aquesta obra, a un fet totalment inesperat per a ells: la filla del Gómez i la Morticia, Miércoles, s'ha enamorat del Lucas Beineke, un noi intel·ligent, afectuós i amable, que ve d'una família respectable d'Ohio. Ningú esta d'acord amb aquesta parella, però per empitjorar-ho tot, la Miércoles ha convidat als Beinekes a sopar, i acabarà sent una nefasta, fatídica i hilarant nit.

Un dels personatges que tindrà un paper fonamental en aquesta trobada és la Morticia, qui interpreta l'actriu catalana Carme Conesa. "Qui no coneix aquest personatge? Ella és una icona primer del còmic, i després d'una sèrie de televisió i del cinema". Ha assegurat que "interpretar-lo és un regal i una gran responsabilitat". Conesa ha dit que "ella és la columna vertebral de la família perquè això és un matriarcat com una casa de pagès".

Tot i que la imatge de la Morticia és molt icònica, l'actriu ha dit que ha tingut un marge ampli per innovador, ja que aquesta és una de les característiques del director Esteve Ferrer qui dona joc als actors. Tot i això, ha reconegut que havia de retratar i seguir el patró d'aquest personatge tan conegut.

10 artistes catalans formen part del repartiment: Carme Conesa (Morticia), Lydia Fairén (Miércoles), Frank Capdet (tiet Fétido), Meritxell Duró (Avia), Ernest Fuster (cover masculí), Carlos Renedo (ancestre), Marc Villavella (ancestre), Silvia Parejo (ancestre),Malia Conde (ancestre) i Ariadna Comas (swing femenina)

La història del musical es basa en el llibret de Brickmann i Elice i compta amb la música d'Andrew Lippa. L'obra va arrencar el seu recorregut pels escenaris del Ford Center for the Performing Arts Oriental Theatre de Chicago l'any 2009 i va continuar les seves representacions al Lunt-Fontanne Theatre de Broadway l'any 2010. Abans de la seva arribada al teatre, els personatges van ser coneguts per l'adaptació a la sèrie televisiva de l'any 1964 i van fer el salt al cinema l'any 1991. LETSGO és la productora que, després de l'èxit de 'Dirty Dancing' i la saga 'The Hole', aposta per aquesta comèdia musical.

La coreògrafa del muntatge, Montse Colomé, ha indicat, també en declaracions a l'ACN, que han volgut donar a l'espectacle, amb el director artístic, "un aire gamberro de moviments" i, per això, "s'han atrevit a fer coses i a tirar-se de la moto per a fer riure a la gent". Colomé ha apuntat que volien que la dansa jugués al registre de comèdia.

Conesa i el públic català

A nivell personal, Conesa ha reconegut que li feia molta il·lusió tornar a Catalunya amb un espectacle. "M'estimo molt el públic català i té un criteri molt alt al jutjar espectacles; un públic culte que coneix molt el teatre musical perquè d'alguna forma ha nascut molt aquí amb Dagoll Dagom o Comediants", ha afegit.