Christina Scheppelmann ha manifestat aquest dimarts que li hagués agradat seguir com a directora artística del Liceu "un any més" i que desconeix les raons del teatre de la Rambla per no renovar-la en el càrrec. Deu dies després de l´anunci oficial que la directora artística abandonarà el Liceu en acabar la temporada 2019-2020, Scheppelmann ha afirmat que si d´ella depengués hauria seguit "una mica més", entre altres coses, perquè la temporada en curs és tot just "la primera" que ha pogut programar de zero. Amb tot, la responsable de la programació del Liceu ha acceptat amb esportivitat el relleu i ha garantit una transició "agradable" i "tranquil·la" amb qui la succeeixi, el nom del qual es coneixerà al gener quan es tanqui el concurs públic internacional.

Christina Scheppelmann ha deixat clar que la seva no renovació amb el Liceu és una decisió del teatre, i no seva. "Això ho heu de parlar amb en Valentí Oviedo" (el manresà és el director general de la institució), ha contestat Scheppelmann preguntada per les raons del seu adéu. "Evidentment hi ha una certa pressa", ha afegit en referència a la convocatòria del concurs per substituir-la, les bases del qual es publicaran el proper 2 de novembre.

La directora artística considera, malgrat tot, que "cinc anys està bé" i ha informat que ja està buscant "altre oportunitats" professionals fora del Liceu. Efectivament, Scheppelmann tancarà el 2020 una etapa de cinc anys com a directora artística de la casa. Una etapa amb la qual s'ha mostrat "contenta" tot i les "limitacions" pressupostàries que ha imposat el teatre. "El mandat era fer temporades per sanejar la part econòmica del teatre", ha reconegut, i "hi ha coses que hauria preferit fer de manera diferent, però hi havia els límits econòmics i la necessitat d'ingressar que hi havia".

Scheppelmann ha lamentat, això sí, l'anunci del seu adéu precisament durant una temporada, l'actual, en què "per primera vegada no hi havia res programat, i l'hem fet des de zero". En aquest sentit, s´ha mostrat satisfeta amb la programació actual ("m'agrada") i ha considerat que la vinent, la seva última com a responsable artística, és "extraordinària". "En general, hem fet coses excel·lents", ha resumit Scheppelmann, que ha recordat els muntatges de ´Benvenuto Cellini´, ´Quartet´, i el pas de Jonas Kaufmann pel Liceu amb ´Andrea Chénier´.

Sobre el seu relleu, la directora artística ha garantit "tranquil·litat". Scheppelmann ha assegurat que tancarà propostes de programa més enllà de la temporada del seu comiat, 2019-2020, "perquè qui vingui pugui construir en base a això, de manera constructiva; és la meva responsabilitat, sinó, deixaria el teatre en una situació inacceptable", ha manifestat.