El projecte "Manresa des d'una altra mirada" culminarà el proper dimecres, 20 de febrer, amb la ponència escènica titulada "Festa és cultura, Manresa, cor de la festa", que anirà a càrrec de l'actor i director de teatre, guionista, presentador de televisió i monologuista català, Quim Masferrer; i el cantant del grup Gossos i activista social, Natxo Tarrés.

Aquest acte suposarà la cloenda d'una proposta cultural, gratuïta i oberta a tothom, que va néixer l'any passat, en paral·lel a la celebració de «Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018», i amb l'objectiu de dotar la ciutat d'un espai de reflexió i debat que sigui perdurable, de la mà de professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i/o internacional que aportin la seva opinió i la seva mirada sobre diversos aspectes de la societat actual.

En aquesta ocasió, el marc escollit per realitzar la darrera ponència és el teatre Kursaal, per poder garantir un millor aforament. La ponència escènica es farà a les 21.30 h. En acabar, al pati del Kursaal, se celebrarà una festa sorpresa per commemorar el 12è aniversari del teatre manresà.

Aquest dimarts s'ha realitzat l'acte de presentació de la ponència a l'Hotelet Casa Padró, on hi han assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas; i el gerent de Manresana d'Equipaments Escènics, Jordi Basomba. Els ha acompanyat també el promotor cultural Pep García.

L'alcalde manresà ha volgut destacar que "les persones convidades i els temes triats ens han ajudat a projectar-nos com a ciutat" i també ha volgut agrair la participació del públic en les ponències. "Ha tingut una bona acollida i ha connectat amb el teixit ciutadà", explicava Junyent .

Amb la voluntat de contribuir a aconseguir una ciutat més culta, més amable i potenciadora de valors, "Manresa des d'una altra mirada" ha estat una proposta que s'ha endinsat en la reflexió de temàtiques i valors universals com són la salut, l'esport, la solidaritat, la universitat i, finalment, la festa, unes ponències i uns convidats que han tingut una excel·lent resposta del públic, amb una participació de 1.863 persones, a la qual caldrà sumar l'assistència de la setmana vinent.

Els ponents dels actes anteriors van ser el doctor Miquel Vilardell i el gastrònom Toni Massanès, que van destacar la importància de posar en valor la salut; l'exwaterpolista Manel Estiarte i la periodista Mònica Terribas, que van desenvolupar l'esport com a repte i superació; el fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i el periodista Xavi Rossinyol també van fer una xerrada sobre la solidaritat. La xerrada amb més èxit va ser la de Joaquim Maria Puyal, amb una assistència de 726 espectadors i en la que va parlar de la importància de saber comunicar.