Jordi Carrillo, l' influencer manresà conegut a les xarxes com a Jordi Wild, va començar a pujar vídeos a YouTube el 2013 (El rincón de Giorgio) i, des de llavors, les seves propostes acumulen més d'un bilió de visualitzacions (1.392.116.694). El youtuber és un dels professionals més importants de l'Estat espanyol a la xarxa. Però té clar que vol anar més enllà de YouTube.

Tothom el coneix, però qui és Jordi Wild?

T'enganyaria si et digués que és un personatge inventat perquè té una part de realitat. Aquest pseudònim ja el feia servir de nom artístic abans d'entrar a YouTube perquè sona molt bé en tots els idiomes, i també en honor d'Oscar Wilde.

Què pot trobar el públic en el seu canal?

En general és un canal d'entreteniment amb moltes històries diferents on faig el que a mi m'agrada. Des de crítiques cinematogràfiques fins a 'challenge' absurds. Intento fer el que em ve de gust quan en tinc ganes.

És un dels youtubers top del país. Com és el seu dia a dia?

No és fàcil anar al cinema o passejar per un centre comercial. Però amb un cercle íntim d'amics i sabent per on et pots moure, fas vida normal. És pesat però t'hi acostumes, forma part de la feina.

Si pogués passar desapercebut durant un dia, què faria?

El que més trobo a faltar és poder sortir de festa tranquil·lament, anar a un lloc on es reuneixi gent jove com jo i anar d'incògnit durant unes hores. I si ara fos estiu, a un parc aquàtic.

No s'ha dedicat sempre a fer de youtuber...

No. Havia treballat de cambrer, carregant i descarregant camions... en definitiva tot el que em podia oferir un extra mentre treballava com a model professional. Tot plegat em servia per guanyar diners i invertir-los en la meva car-rera actoral. També soc llicenciat en psicologia. Però la veritat és que em vaig treure la carrera per tenir alguna formació però mai he exercit aquesta professió.

La paraula 'polèmica' sempre l'ha acompanyat. Com ho ha encarat?

He tingut alts i baixos però ara fa un any que ningú parla malament de mi, exceptuant la gent que en té una idea preconcebuda. Algunes crítiques me les he merescut i d'altres no. Sé que he tingut comportaments masclistes però també s'ha d'entendre que tinc 34 anys i m'he criat amb uns altres referents i amb un humor d'una altra època. Comportaments que eren 'normals' són avui en dia extremadament masclistes. La cosa és que jo ho vaig mamar així.

Això el va fer deixar YouTube temporalment?

Va arribar un moment en què vaig petar. Quan fa 4 anys que fas això penses que pots sortir-ne molt fàcilment però no és així. Una setmana després de deixar YouTube em sentia malament. Tenia por de ser oblidat i sentia que havia deixat tirada la gent. Vaig tornar un mes després perquè ja havia descansat. De vegades la gent no entén la duresa de l'èxit a YouTube.

Ha publicat dos llibres.

Sí, Sueños de acero y neón és el millor que he fet en la meva vida. És una novel·la de ciència-ficció, amb una ambientació semblant a Blade Runner, on es parla d'intel·ligència artificial, de cyberpunk. Em va dur 11 mesos escriure-la. D'altra banda, tinc un còmic que tracta un dels personatges del canal, Jorgemyte.

També ha dissenyat una línia de roba. Com va sorgir la idea?

La veritat és que no va ser una idea de negoci. Senzillament a mi m'agradava un tipus concret de roba, la situació econòmica m'ho va permetre i em vaig engrescar. La veritat és que ha anat molt bé, però m'ho prenc com a hobby.

Què té Manresa que encara l'arrela aquí?

He estat molt temps fora de la ciutat i ara visc entre Manresa i Barcelona. He de reconèixer que de petit l'odiava però ara li tinc una estima especial i em sento com a casa. Però sé que el meu futur és lluny d'aquí. Estic convençut que acabaré vivint a Barcelona o Madrid perquè són ciutats on hi ha la feina que busco, i tard o d'hora marxaré als Estats Units. Per a mi Manresa no és una bona ciutat, li falta vitalitat i més ambient.

Podeu veure l'entrevista completa a www.regio7.cat i pel canal de Facebook de Regio7