El grup Pegasus dirà adeu als escenaris amb una gira de comiat després de 40 anys portant arreu el jazz fusió amb influències mediterrànies. La gira que preparen, i que encara ha de concretar dates, començarà aquest 2019 i es perllongarà fins al 2020, any en què el grup celebrarà les seves quatre dècades.

Els membres originals de Pegasus, el manresà Santi Arisa, Rafa Escoté, Josep Mas Kitflus, Max Sunyer, i el també manresà Dan Arisa, incorporat posteriorment, oferiran un recull dels temes més emblemàtics enregistrats en els seus deu treballs que integren la seva discografia. Els concerts, que es faran en teatres, auditoris i festivals, permetran als Pegasus acomiadar-se dels seus incondicionals. El grup Pegasus va néixer el 1981 fruit de la unió de quatre músics experimentats: Santi Arisa (ex-Fusioon), Rafael Escoté (ex- Gòtic, Catalonia), Josep Mas Kitflus (ex-Iceberg) i Max Sunyer (ex- Tapimán, Vértice, Iceberg). La banda va aconseguir popularitat al llarg dels anys vuitanta amb composicions instrumentals que fusionaven línies melòdiques diàfanes i experimentació.

Al llarg de la seva carrera musical, Pegasus ha editat deu treballs discogràfics i ha actuat en directe en escenaris tan llegendaris com el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Montreux, el Palau de la Música de Barcelona o el Festival de Cinema de Miami, entre molts altres. Durant anys també va aconseguir que un grup de jazz-fusió s'enfilés en els primers llocs de les llistes d'èxits de les principals ràdios de l'estat.

Després de publicar Selva Pagana (Actual Records, 1996), el grup va abaixar el ritme de concerts i, després d'uns anys a l'ombra, Pegasus va reaparèixer el 2007 en un concert a la Festa Major de Vilafranca del Penedès. A partir de llavors, la formació engega una nova etapa amb concerts per Catalunya i Espanya que la porten a actuar, el 2008, a l'Auditori de Barcelona en la programació del 40è Festival Internacional de Jazz.

El 2014 Pegasus publica el seu desè i últim disc, Stand By... On! (Pegasus Records, 2014) després de disset anys de silenci discogràfic, gràcies al micromecenatge.