L'estació del Cremallera de Montserrat ha estrenat aquest divendres l'exposició d'una peça del pintor Josep Guinovart. L'obra, que mostra unes vies de tren que simbolitzen la connectivitat entre institucions i el flux d'energies i sinergies que se'n deriva, està connectada amb una altra peça de l'artista exposada de forma permanent al Museu de Montserrat amb el nom de "Pell de creu". L'obra estarà exposada a l'estació fins al novembre.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, la presidenta de la Fundació Guinovart, Maria Guinovart, i el comissari d'exposicions del Museu de Montserrat, Bernat Puigdollers, han presentat aquest matí la peça de la col·lecció del pintor Josep Guinovart.

Aquesta peça, de 1993, és un clar exemple de l'estil tan característic de Josep Guinovart, un dels principals exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, tant per la seva paleta de colors que evoquen a Joan Miró, del qual va ser deixeble i amic, com per escapar-se de la representació i presentar-nos fragments de la realitat.

'Art a peu de Ferrocarril'

Amb aquesta acció, Ferrocarrils engega el projecte 'Art a peu de ferrocarril', que vol posar a l'abast de les persones usuàries d'FGC diferents obres destacades de l'art català, traient-les dels habituals llocs d'exposició per ubicar-les a les seves instal·lacions. En els propers mesos el projecte s'ampliarà amb l'exhibició de més obres d'art a diferents espais d'FGC.