Alfred Figueras, fill de Sant Fruitós de Bages, va mantenir al llarg de la seva vida molt contacte amb la ciutat de Manresa: amic d'artistes com Basiana, Vilanova i Vilajosana, va rebre la Medalla d'Honor del Cercle Artístic el 1973 i va imprimir els aiguaforts de la sèrie Images d'Alger el 1948 a la capital bagenca. Aquest vincle es va renovar ahir amb la inauguració a la sala d'exposicions del Centre Cultural el Casino de l'exposició que el consistori fruitosenc va produir l'any passat per commemorar el 120è aniversari de l'artista.

«La seva obra està influïda per la de Cézanne», va recordar Assumpta Sala, comissària de l'exposició. La vida de Figueras va donar unes quantes voltes però sempre va mantenir un peu a Catalu-nya i un altre a Alger, ciutat que va conèixer quan es va exiliar el 1925 fugint de la dictadura de Primo de Rivera per les seves conviccions catalanistes. «Ell sempre va dir que Alger i el Bages són les dues terres que s'estimava», va afegir.

Respecte de l'exposició que es va veure a final de l'any passat a Sant Fruitós, aquesta vegada s'exhibeixen les làmines de les esmentades Images d'Alger, un treball que Figueras va realitzar per acompanyar uns textos del Nobel André Gide amb dibuixos de la vida quotidiana d'Alger. La mostra es pot veure fins al 27 d'octubre, i el 6 de setembre (19 h) es farà una visita guiada gratuïta.