18 de febrer de 2020
18.02.2020

Tarda de festa en l'estrena del concert de les músiques del Carnaval de Sallent

La Fàbrica Vella aplega 400 persones per escoltar per primer cop en un teatre les populars melodies

17.02.2020 | 23:09
Un moment del concert amb els gegants del poble a banda i banda de l'escenari per donar la benvinguda als assistents

Quatre-centes persones van omplir diumenge a la tarda la Fàbrica Vella en l'estrena de l'espectacle Carnaval. Del carrer al teatre. Els gegants del poble a banda i banda de l'escenari donaven la benvinguda al públic. Famílies senceres no es van voler perdre un muntatge inèdit que va homenatjar les músiques (i els músics) del Carnaval de Sallent i en el qual van participar una cinquantena d'instrumentistes de totes les edats. El concert, organitzat conjuntament per l'entitat El Carrilet (promotors del Carnaval de Sallent), l'Ajuntament de la vila i l'Escola de Música Cal Moliner va tenir Rafa Gordillo com a mestre de cerimònies. A l'entrada, els assistents van rebre un llibret amb el programa del concert i informació de cada peça, com l'argument i la fitxa tècnica.

El concert, amb la direcció musical del sallentí Roger Andorrà, va començar amb Tot a punt i ja des del primer tema el públic va acompanyar els músics picant de mans. Per a la interpretació d' El pobre Carnestoltes, l'única de les peces del repertori amb lletra, es van afegir un grup de cantaires a l'escenari. Les intervencions en to de sàtira del presentador van enllaçar els temes d'un concert que es va dividir en dues parts i que va demanar la participació activa del públic en dues cançons.

Hi havia ganes de festa tot i que era la primera vegada que les músiques del Carnaval es podien escoltar en un teatre, amb el públic assegut en butaques, i no desfilant pel carrer.

A la recta final del concert les bruixes van fer acte de presència a la sala ballant una dansa davant de la primera fila de l'auditori.

Ruth Matamala, directora de l'Escola de Música Cal Moliner, no podia amagar la satisfacció: «Ha estat un concert festiu i emotiu». Un dels objectius, remarcava, «era posar en relleu la riquesa de les músiques que té Sallent a través d'una altra mirada». I és el que es va fer. Matamala va anunciar que el concert s'havia enregistrat i es va homenatjar el músic sallentí Jordi Fàbregas, director del CAT, assegut entre el públic: «Ell fa 25 anys ja va tenir la iniciativa de fer un CD que es deia L es músiques de Sallent, que ja no es pot trobar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.