Arxius en línia, la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, premsa i altres recursos virtuals acosten els 40 arxius comarcals a les cases amb més de 7 milions de documents digitalitzats i diverses accions de difusió a les xarxes socials. Sota l'etiqueta #arxiusacasa, difonen aquests recursos i, com explica el departament de Cultura, a partir d'aquests continguts digitals es poden descobrir les històries que amaguen alguns documents, consultar la premsa històrica des de l'any 1808 i llegir milions de documents digitalitzats, datats des de l'any 845 fins a l'actualitat. També s'han posat a disposició dels ciutadans les visites virtuals dels arxius.

A través d'aquesta iniciativa, es poden conèixer els espais que habitualment són d'accés restringit i es pot accedir a alguns continguts digitals. Els arxius que tenen disponible la visita virtual són l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, del Baix Empordà, de la Conca de Barberà, de la Garrotxa, del Maresme, del Pallars Jussà, de la Ribera d'Ebre i l'Arxiu Històric de Lleida.

Un altre recurs dels arxius és el portal web de la Xarxa d'Arxius Comarcal. En aquest espai es pot saber més de l'arxiu de cada comarca, accedir als catàlegs en línia i consultar una selecció de documents escollits. A més, s'ofereixen galeries d'imatges i vídeos divulgatius, juntament amb visites virtuals a les exposicions realitzades a partir dels seus fons.

D'altra banda, XAC_Premsa es una eina en línia que permet la cerca de premsa històrica digitalitzada amb la qual poder esbrinar moltes històries del passat. El cercador facilita als usuaris més de 1.300.000 pàgines digitalitzades de capçaleres de premsa local i comarcal. Els arxius també posen a l'abast dels docents el portal de Patrimoni cultural i educació, on ofereixen recursos educatius dels equipaments patrimonials.