La versió reinventada del Festival Espurnes Barroques, anomenada Espurnes Confinades, ha programat un nou concert en directe però que, a diferència del celebrat la setmana passada a l'església de Pujalt, permetrà la presència de públic. Serà avui, a les 18.30 h, al santuari del Miracle, el retaule barroc del qual s'està restaurant. L'encarregat d'obrir el desconfinament amb el primer concert a la Catalunya Central serà l'organista, cantant i director Marc Díaz, un dels joves músics catalans que havien d'actuar al festival d'enguany, que des de dimecres treballa a l'orgue del Miracle. El concert, amb pantalla per als assistents, es retransmetrà l'endemà (18.30 h) pel canal de YouTube del festival.

El lloc escollit i el tipus de concert, expliquen els organitzadors, «tenen una dimensió simbòlica i profundament significativa per diversos motius», entre els quals el fet que el Miracle és la seu del festival, «on es va celebrar el primer concert ara fa poc més de dos anys». L'altra raó? Posar l'accent «sobre la dimensió meravellosa i salvífica de la cultura». Titulat Amb llum d'orgue, el concert, dividit en dos blocs, permetrà escoltar als assistents obres de l'escola ibèrica i de l'escola alemanya, amb peces d'A. de Cabezón, P. Bruna, P. Alberch, S. Scheidt, D. Buxtehude i J. S. Bach.

La capacitat serà molt reduïda -un terç- i les entrades s'hauran d'adquirir només a través del web www.espurnesbarroques.cat, assumint una declaració responsable a nivell sanitari. Les entrades tindran la particularitat del mecanisme de taquilla inversa (pagant a la sortida la quantitat que es consideri adient per l'espectacle) i només podran assistir-hi persones de la regió sanitària de la Catalunya Central. Caldrà anar equipat amb mascareta i mantenir distància.