El passat mes de desembre, la Regidoria d'Infància, Joventut i Persones Grans de l'Ajuntament de Manresa conjuntament amb el Consell de Joves i el Consell de la Gent Gran del municipi van regalar la cançó "Agraïment" a la ciutadania com felicitació de Nadal.

Enguany, la cançó ha estat nominada als Premis Anselm Clavé 2020, convocats per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, uns guardons que tenen com a objectiu difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya. Els premis, amb vocació nacional i transversal, són de nominació popular i els atorga un jurat format per diversos professionals vinculats al món coral.

Les nominacions per a la cançó "Agraïment" han estat per la millor composició, pel millor projecte de transformació social i pel millor espectacle de producció de vídeo. La votació és popular i es pot fer a través de la web https://www.premisclave.cat/.

La gala de lliurament dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2020 tindrà lloc dissabte 22 de maig a les 17 h als jardins del Castell de Montesquiu, en el marc de la Diada dels Cors de Clavé, si les restriccions ho permeten. L'acte comptarà amb actuacions com el cor d'homes Lo Pom de Flors de Sant Just Desvern.

La cançó "Agraïment" és una peça original, amb lletra de Joan Barbé i música de Manel Camp. L'Orfeó Manresà i la Coral Escriny hi posen les veus i les percussions són a càrrec de Lluís Ribalta. Es va estrenar l'1 d'octubre de 2020, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, amb la voluntat de transmetre escalf, solidaritat i companyia a les persones grans que tant han patit els estralls de la Covid-19. En paraules de la regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, "és un agraïment en forma de cançó, adreçat a les generacions que ens han precedit pel seu llegat de saviesa i amor. Els donem les gràcies per cuidar-nos i ajudar-nos a transitar pel camí de la vida".

El videoclip de la cançó es pot trobar al canal de YouTube de l'Ajuntament de Manresa.