De llibres de cuina, n'hi ha molts. Com aquest, pocs. Un recorregut pels darrers 300 anys de la història de la gastronomia a través de 200 receptes icòniques

El diari anglès The Times el va escollir com a llibre de l'any el 2019. Els motius, una curosa selecció de dos centenars de receptes des dels primers restaurants del segle XVIII fins al panorama gastronòmic actual, realitzada per experts de primera línia mundial. I cada plat, contextualitzat, explicat i analitzat al detall per apropar al lector autèntiques obres mestres del saber culinari.

Hi ha plats que són llegendaris, com l'amanida Cèsar de l'hotel Caesar's Palace, els Ous Benedict de l'hotel Waldorf i la sopa de trufes Elysée de Paul Bocuse, entre d'altres. «Les gènesis d'aquests plats i les històries que giren al seu voltant els confereixen un significat que va més enllà del sabor», explica Mitchell Davis en el pròleg, on continua explicant que «aquest llibre és una celebració no només dels plats que han resistit el pas del temps, sinó dels xefs i dels restaurants que els han fet cèlebres».

Aquestes receptes formen part de la història de la cuina i, en un mateix volum, proporcionen una mirada global a un llegat que continua ben viu.