La sala gran del teatre Kursaal de Manresa serà també un espai de projecció de la pel·lícula ‘Plácido’, aquest dissabte, 22 de maig. D'aquesta manera es compensarà la supressió de 14 dels 24 locals des d'on es volia projectar de forma gratuïta la pel·lícula i que, finalment, s’han reduït a 10 per la falta d'acord econòmic amb l'empresa distribuïdora del film.

Aquest dimecres des del Kursaal es posaran a disposició un total de 400 invitacions per una sessió que es farà dissabte 22 de maig, a les 9 del vespre al teatre Kursaal (als altres espais la projecció és a les 18 h). Les invitacions es poden recollir a través del web www.galliner.cat i a les taquilles del Kursaal.

Una bona part dels 9 espais des d'on es projectarà ‘Plácido’ ja tenen les entrades gratuïtes exhaurides. Només queden places per l'Escola La Font a la Font dels Capellans, per l'Escola Serra i Húnter a La Balconada i pel nou local de l'AV de la Mión Puigberenguer al Poal.

 La Setmana ‘Plácido’

 La Setmana Plácido està organitzada per la Comissió MANRESA I ACCIÓ que impulsa l'Ajuntament de Manresa i altres entitats durant l'any 2021 per recordar 2 grans esdeveniments cinematogràfics: els 60 anys del rodatge de Plácido el mes de març de 1961 i l'arribada, fa 125 anys, del cinema a Manresa, concretament el desembre de 1896 al teatre Conservatori.

La Setmana Plácido va començar el passat divendres amb la inauguració d'una Placa a les escales de Sant Domènec que recorda el rodatge de ‘Plácido’ en un dels escenaris principals de la pel·lícula. La Setmana està coordinada per l'Associació Cultural El Galliner amb la participació de prop de 40 entitats, associacions de veïns, organitzacions i empreses. 

La propera activitat de la Setmana serà la xerrada que l'historiador Francesc Comas farà demà dimecres a les 7 de la tarda a l'Espai Plana de l'Om i que porta per títol "La Manresa de l'any 1961". A l'acte hi ha prevista l'assistència de l'alcalde de Manresa Marc Aloy, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo i el Delegat Territorial de Cultura de la Catalunya Central, Lluís Cerarols.