L’escriptor i periodista Andreu Claret parlarà dimecres 24 de novembre a la Llibreria Parcir de Manresa, de la seva novel·la 1939. La caiguda de Barcelona (Columna), en un acte que presentarà Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa. La trobada, oberta al públic, començarà a les 7 de la tarda.

L’autor narra en la novel·la els darrers dies de la Barcelona republicana i la fugida de milers de catalans camí de la frontera per iniciar un exili incert, durant les primeres setmanes de l’any 1939 a causa de l’avenç de les tropes franquistes. Claret, fill d’una família de pagesos de Manresa i Súria, rememora la llarga marxa que van haver d’emprendre persones com la seva mare, que amb 14 anys va haver d’anar de la capital bagenca fins a la Jonquera amb l’esperança d’escapar de la repressió de les tropes franquistes.

1939. La caiguda de Barcelona és un relat coral en què apareixen des de les figures anònimes que van patir aquells dies fins a figures de la dimensió política de Lluís Companys, el president de la Generalitat, que també va haver d’emprendre el camí de l’exili.