El Dúo Cassadó, reconegut internacionalment per la seva musicalitat i originalitat, publica avui Kaddish, una obra composta per Maurice Ravel que es presenta com a aperitiu del seu nou treball, Hypnotik, que traurà a la venda Warner Classics el 20 de maig. Format per la pianista Marta Moll de Alba i el violoncel·lista Damián Martínez, Dúo Cassadó canvia de registre en aquest nou disc para abraçar-se a una música minimal associada a la repetició, l’èxtasi i l’èmfasi. És un concepte en el que, segons els músics, els sons s’utilizen en la seva mínima expressió: «la repetició de les frases, l’harmonia i el pols constant ens transporten a un univers íntim».

Marta Moll de Alba creu que «la música té el poder de transportar-nos en el temps i de traslladarnos a una dimensió. Ens fa connectar amb la nostra essència com a ésser humà». En relació amb la novetat que avui es presenta, Damián Martínez assenyala que Kaddish és un dels precs principals de la litúrgia jueva. Originalment concebut per a veu i piano, el cello és sense cap mena de dubte l’instrument idoni per crear una atmosfera d’èxtasi».

Fins ara, Dúo Cassadó ha publicat tres altres avançaments: Spiegel im Spiegel, del compositor estonià Arvo Pärt; Metamorphosis Two, composició original de l’autor nord-americà Philip Glass, i Nana, de Sulkhan Tsintsadze, un dels compositors més rellevants del panorama musical georgià.

Dúo Cassadó ja va tenir abans èxits de crítica amb discos com Rapsodia del Sur, guardonat amb el Melòman d’Or, i Rojo, amb el que van dur a terme la primera gravació mundial de Fantasia espanyola, escrita per Ernesto Halffter i considerada per la premsa internacional com un enregistrament de referencial.

Els concerts que van oferir la setmana passada a la Fundació Miró de la capital catalana, en el marc del Festival Barcelona Obertura, i a l’Auditori de Saragossa, dins de la programació de la Societat Filharmònica, van captivar el públic. Dúo Cassadó ja ha actuat a les sales i festivals més importants del món.