L'editorial Lalè publica 'Aire! Caramelles a Callús', un treball coral, escrit a sis mans, sobre la tradició de les caramelles a Callús, un dels pobles de la Catalunya Central on estan més arrelades. Els sis autors són veïns del poble bagenc i han escrit el llibre després de participar en un taller d'escriptura que es va fer durant els mesos de novembre i desembre del 2021. La publicació es dirigeix als infants que s'inicien al món de la lectura. De fet, és un dels pocs llibres que expliquen les caramelles als nens. Per Marta Curtichs, coautora, "són una festa, però a Callús representen molt més: són emoció, retrobament, alegria...". L'acte de presentació serà divendres 15 d'abril, a les vuit del vespre, al Casal de Callús.

El conte explica l'aventura d'un avi i la seva neta els dies de caramelles. En aquest sentit, la publicació redescobreix la festa des de dues mirades: la dels records i l'experiència viscuda d'un ancià, i alhora, des de la sorpresa de les primeres vegades. El llibre vol ser també un homenatge a totes les persones que, al llarg dels anys, han mantingut i encara mantenen vives les caramelles. Per això, recull algunes fotografies antigues i estrofes de la sardana Caramelles de Callús.

Els autors del llibre són Queralt Badia, Marta Curtichs, Olga Fons, Rosa Ginestà, Fina Pesarrodona, i Martí Sanmartí. La publicació s'emmarca dins de la col·lecció d'àlbums il·lustrats, Laleloc, que vol donar a conèixer elements patrimonials simbòlics del territori "amb la voluntat que els infants comencin a conèixer la història del lloc on viuen".