El raper egarenc Damià Rodríguez, més conegut com a Lildami va ser l'encarregat de tancar l'Estiu Jove 2022 amb el concert que va oferir en el marc de la desena edició del Concurs de Música Jove de Santpedor. Abans de començar la seva actuació, Lildami es mostrava satisfet amb aquest estil de concursos perquè «és primordial apostar pel talent jove que està emergint». Del seu paper com a membre del jurat del programa de TV3 Eufòria assenyalava que li ha permès «arribar a un públic que encara no m'havia descobert i que més gent conegui les meves cançons». Durant el concert va oferir al públic assistent algunes de les cançons més populars del seu repertori musical; com Pau Gasol, La dels Manel, Mentrestant i Supermercat. Aquesta última «és la que més ha funcionat de tota la meva carrera», destacava el raper.

El raper egarenc Lildami dalt de l'escenari a la Sala Cal Llovet de Santpedor

El raper egarenc Lildami dalt de l'escenari a la Sala Cal Llovet de Santpedor Casal de joves Lokal de la Vila

A part de Lildami, abans també van actuar els tres grups finalistes del Concurs de Música Jove d'enguany. Els primers en pujar a l'escenari van ser els pallejanencs Sharp amb el seu estil de rock-metal. Un dels components, Roger Vidal, comentava que amb les seves cançons intentaven «donar una alternativa a la música que es fa sempre amb l'objectiu que la gent gaudeixi dels altres estils musicals». El grup, que aposta pel metal català, es va formar fa 3 anys. A continuació, els gironins Fracàs van oferir el seu repertori basat en la música punk-indie. Albert Martínez i Joan Moneo assenyalaven que amb les seves lletres denunciaven «la situació de precarietat que viuen molts joves»; com per exemple, la dificultat per trobar una casa. La formació porta 1 any i mig tocant i fa uns 3 mesos que actuen en directe. Per últim, el grup Atzavara, provinent de les Terres de Lleida, van mostrar les versions que fan sobre cançons d'altres grups musicals de llarga trajectòria; com Obrint Pas, La Raíz, Auxili i Extremoduro. «Busquem que la gent balli i s'ho passi bé amb nosaltres», afirmaven Eduard Pujol i Maya Arqués, dos dels membres, que també van afegir que «aquest any estrenem un EP nostre». Atzavara és un grup que es va formar al principi de la pandèmia de la Covid-19, però abans els seus membres ja havien actuat junts sota un altre nom. Tenen un estil entre el rock-reggae-ska i punk.

El premi del 10è Concurs de Música Jove de Santpedor consistia en 500 euros pel grup guanyador i 250 euros pels finalistes. En total va haver-hi uns 130 vots i el resultat va ser un 52% a favor d'Atzavara i un 25% i 21% per Fracàs i Sharp respectivament. El concurs està organitzat pel Casal de Joves Lokal de la Vila de Santpedor.