Subhastat per prop de 67.000 euros un lot que contenia el manuscrit de la cançó 'Barcelona' de Freddie Mercury

L'Ajuntament no ha pogut aconseguir la peça perquè tenia un límit estipulat de 30.000 euros

ACN

La casa de subhastes londinenca Sotheby's ha venut aquest dijous per 57.150 lliures esterlines (66.647,33 euros) un lot que contenia el manuscrit de la cançó 'Barcelona' elaborat pel cantant del grup Queen, el difunt Freddie Mercury, amb motiu dels Jocs Olímpics que la capital catalana va acollir el 1992. L'Ajuntament barceloní optava a aconseguir el lot, però finalment no l'ha pogut adquirir perquè la quantitat que se n'ha pagat ha superat amb escreix el preu fixat en base als informes de taxació pública elaborats pel consistori, que era de 30.000 euros.

El lot, el 260 de la subhasta que ha fet avui la casa londinenca, consistia en materials originals musicals manuscrits de Freddie Mercury, entre els quals l'esmentada lletra manuscrita de la cançó 'Barcelona'.

Els 30.000 euros de topall determinats per l'Ajuntament, unes 26.000 lliures, s'havien fixat en base als informes de taxació pública que han determinat el valor d'aquestes peces "per la rellevància patrimonial i simbòlica", segons han informat fonts del consistori.