Ramon Térmens debuta en solitari amb el thriller Negro Buenos Aires, que també es projectarà la setmana vinent en el Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa, el Fecinema.

Després de dirigir Joves amb Carles Torras ara ens presenta aquest film de gènere que s´inicia amb el viatge d´un executiu en crisi, Jordi Puigmartí, a la capital argentina. La seva intenció és aconseguir un contracte amb el govern durant el període del corralito, però els seus intents de jugar net s´esvairan ben aviat. Un home que coneixerà a la ciutat i la seva amant, de la qual s´enamorarà, faran que perdi progressivament els escrúpols i la moral. En el paper de Puigmartí trobem un actor tot terreny de l´escena catalana, Francesc Garrido, vist en el cinema en produccions tan arriscades com La silla, El habitante incierto i Smoking room. L´acompanyen Jordi Dauder (Camino), que rebrà precisament l´homenatge de l´imminent Fecinema, Julieta Díaz (Herencia), l´argentí Daniel Faraldo (El sekuestro) i l´explosiva Natasha Yarovenko, que protagonitzarà, juntament amb Elena Anaya, el nou film de Julio Medem, Room in Rome.

La banda sonora de Negro Buenos Aires és una obra del sallentí Carles Cases, que la setmana passada va estrenar A la deriva, de Ventura Pons, i que des d´avui també trobem a la cartellera amb Eloïse, de Jesús Garay, una pel·lícula que també es pot veure aquest cap de setmana a la Seu d´Urgell.