Sis anys ha trigat Alejandro Amenábar a refer-se del fracàs que va ser Ágora, un projecte en el qual el cineasta madrileny va invertir molta fe i que no va tenir gaire bona acollida per part de la crítica ni del públic. Amb Regresión, Aménabar sembla disposat a tornar al gènere que més domina (el thriller psicològic), que el va catapultar, en el seu moment, al podi de nou mestre del suspens. En aquest cas ho fa envoltant-se d´un elenc artístic i tècnic de primera línia.

La història de Regresión situa l´espectador en la Minnesota dels anys noranta. El detectiu Bruce Kenner (Ethan Hawke) investiga el cas d´Angela (Emma Watson), una jove que acusa el seu pare (David Dencik) d´un crim inconfessable: haver abusat d´ella i haver-la sotmès a una sèrie de ritus satànics. Quan l´acusat reconeix la seva culpa de manera inesperada, el psicòleg doctor Raines (David Thewlis) fa que revisqui els records més reprimits. Raines i Kenner descobriran els fils d´una obscura conspiració.

Regresión va donar el tret de sortida, sense gaire pena i sense gaire glòria, al recent Festival de Sant Sebastià. Al capdavant, una parella protagonista de talent, Ethan Hawke i Emma Watson, amb la intenció d´oferir al film un recorregut internacional. Però els poderosos germans Harvey i Bob Weinstein n´estan posposant contínuament la seva estrena als Estats Units. Diuen les males llengües que van comprar els drets de la distribució sense haver vist el film i que se n´estan penedint... Sigui així o no, Amenábar ha tingut per a la banda sonora el sempre efectiu Roque Baños. I això sempre és d´agrair.