Són molts els personatges nous presentats en la nova entrega de Star Wars. Dolents, bons, coneguts, anònims, humans, droides... Però d'entre tots ells n'hi ha un que ha burlat a la mort per molt poc.

Un dels motius que fan tan atractiva a "Star Wars: El despertar de la Força", és el seu ampli ventall de personatges inèdits anteriorment. Tots aquests personatges funcionen com a ganxo per al públic de cara a futures entregues. Tothom vol saber qui és Rei, que passarà amb Kylo Ren, o on està Luke. Però hi ha un personatge que va estar a punt de desaparèixer de la franquícia abans fins i tot d'arribar a ser reconegut.

El despertar de la Força comença amb una seqüència d'obertura en la qual veiem al pilot de la Resistència Poe Dameron -al qual dóna vida Oscar Issacs- en meitat d'un atac de les tropes Imperials. Dameron és capturat i portat abans la presència de Kylo Ren, ja que suposadament té informació sobre el parador de Luke Skywalker.

Més tard, tornarà al planeta Jakku costat de Finn, amb la intenció de recuperar la informació. Però la seva nau s'estavellarà contra la superfície del planeta... i aquí hauria d'haver acabat la història de Poe Dameron.

No obstant això, en l'últim moment, J.J. Abrams va decidir canviar el guió. Explica Issacs que al principi es va sentir realment emocionat quan va saber podia participar en la pel·lícula, sobretot per tenir l'oportunitat d'interpretar a un pilot rebel amb tanta personalitat com Dameron.

Però a poc a poc, el seu entusiasme va anar baixant a mesura que s'anava reunint amb Abrams, doncs aquest li va anunciar que després de la gran escena d'obertura, el personatge moriria. Això va portar a Oscar Isaacs a replantejar l'acceptació del paper, ja que es tracta un paper molt semblant al que va interpretar a El Llegat de Bourne. Un personatge que mor al principi de la trama perquè aquesta pugui avançar.

Per sort, en última instància, l'actor va decidir acceptar el paper, pensant que potser no comprometre per tres pel·lícules podria ser un punt a favor. I va ser en aquest moment quan J.J. Abrams li va dir que havia decidit retocar el guió de tal manera que el pilot rebel pogués sobreviure.

Gràcies a aquesta última decisió d'Abrams, el personatge de Poe Dameron podrà solcar l'espai com a mínim una mica més. Decisió que va ser un gran encert, ja que el pilot és un dels personatges que millor ha funcionat en la pel·lícula, superant fins i tot a Kylo Ren, el personatge interpretat per Adam Devine.