La desena edició de la Festa del Cinema tindrà lloc a tota Espanya els dies 9, 10 i 11 de maig. Com ja és habitual des de 2009, quan va començar a celebrar-se per fomentar l'assistència a les sales, les entrades aquests dies tindran un preu reduït de 2,90 euros.

Els espectadors podran acreditar-se des d'avui a la web fiestadelcine.com, un requisit necessari per participar en aquest esdeveniment organitzat per la confederació de productors audiovisuals FAPAE, la federació de distribuïdors FEDICINE, la d'exhibidors, FECE, i l'Institut de Cinematografia, ICAA.

Només els majors de 60 anys i els menors de 14 no necessiten acreditar-se prèviament i podran adquirir les entrades a preu reduït directament als canals habituals: taquilla, caixers de venda d'entrades dels cinemes i plataformes per internet.

La Festa del Cinema, una iniciativa conjunta de tot el sector, va començar a celebrar-se amb caràcter anual el 2009 i des de 2014, a causa del seu creixent èxit, va adquirir caràcter semestral.

L'última edició, celebrada el novembre passat, va registrar més de dos milions d'espectadors, la segona millor xifra de la seva història.

En aquesta nova edició de la Festa del Cinema el cinema espanyol tindrà un gran protagonisme, amb títols com "Altamira", amb Antonio Banderas; "Julieta" de Pedro Almodóvar; "Cien años de perdón", de Daniel Calparsoro; "Kiki el amor se hace", de Paco León; "El olivo", de Icíar Bollaín; "Lejos del mar", d'Imanol Uribe, o "Lobos Sucios", amb Marián Álvarez i Manuela Vellés.

També grans produccions internacionals com "Batman vs Supermán", "Capitán América: Civil War" i "Las crónicas de Blancanieves: El cazador y la Reina de Hielo".

I altres títols com "Cegados por el sol", "Hitchcock/Truffaut", "Infiltrados en Miami", "El libro de la selva", "El caso Fritz Bauer", "La punta del Iceberg", "Los milagros del cielo", "Nacida para Ganar" i "Objetivo: Londres".