Universal Pictures segueix preparant el terreny per a l'estrena de Jason Bourne, el quart lliurament de la saga protagonitzada per Matt Damon. En aquest cas ho fa amb un nou avanç de la cinta que, dirigida per Paul Greengrass, suposarà el retorn de l'actor interpretant l'arxiconegut i letal exagent de la CIA. I prometen que serà el lliurament més espectacular de la franquícia.

En el clip es pot veure que Jason Bourne recuperarà tots els ingredients que van fer de la seva trilogia un referent en el gènere d'espies: acció, persecucions i intriga mariden en una trama on Bourne haurà de fer mans i mànigues per escapar de la CIA, que segueix buscant-lo i que no cessarà en la seva missió per capturar al perillós exagent.

A jutjar per aquest últim avanç, sembla que a Bourne no se li ha esborrat de la memòria el que és capaç de fer. Ja ho va avançar Universal amb la frase que va publicar fa unes setmanes - "Mai oblidis el que ets capaç de fer" - i no ha decebut.

A més de Damon, el repartiment compta amb noms coneguts com Tommy Lee Jones, que interpretarà a Robert Dewey; Julia Stiles, que reapareix en el seu paper habitual, com Nicky; Vincent Cassel, que serà el dolent de la cinta; i Alicia Vikander, que donarà vida a un nou personatge.

Jason Bourne 5 arribarà a les sales el proper 29 de juliol, en la que serà la quarta entrega de la saga protagonitzada per Matt Damon. L'actor va estar al capdavant de les tres primeres entregues de la que és una de les franquícies d'acció més rendibles de Hollywood en els últims anys.

Amb El cas Bourne (estrenada el 2002 i dirigida per Doug Liman), que tenia un pressupost de 60 milions de dòlars, Universal va recaptar en taquilla 214 milions. Dos anys després es va estrenar El mite de Bourne (estrenada el 2004 i ja dirigida per Paul Greengrass) que va pastar 288 milions de dòlars amb un pressupost de 75 milions, però l'apoteosi va arribar amb l'última entrega L'ultimàtum de Bourne (2007, Paul Greengrass ) que va recaptar més de 442 milions de dòlars amb un pressupost de 110 milions de dòlars.

Després de la sortida de Damon, la saga va ressuscitar sense el seu protagonista original amb El llegat de Bourne (2012), un thriller dirigit per Tony Gilroy -guionista d'anteriors lliuraments de la saga- i protagonitzat per Jeremy Renner que va encarnar a Aaron Cross, el nou agent creat per 'al programa'. La pel·lícula va recaptar 276 milions de dòlars amb un pressupost de 125 milions.